A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
falanghina
Ha Puglia, akkor primitivo
Mark Shannont kérdeztük
Többször feltettem már a kérdést magamnak, vajon a primitivo kékszőlő-fajta bírna-e a mai nemzetközi ismertségével, ha nem derült volna ki, hogy igazán közeli rokonságban áll a kaliforniaiak „hazai” fajtájával, a zinfandellel. Az egyértelmű, hogy a kapcsolatból és az emiatt megnövekvő érdeklődésből profitált Puglia, és ez nemcsak a fogyasztói kereslet emelkedése kapcsán tapasztalható, hanem például azáltal is, hogy olyan borászok alapítottak pincészetet a délolasz tartományban, mint interjúalanyunk, Mark Shannon az A Manótól, amelyet az IFDT forgalmaz itthon.
A leglassabban érő olasz szőlőfajta
Interjú Hebenstreit Ádámmal 2. rész
A Drop Shop vezetőjével, Hebenstreit Ádámmal egy campaniai pincészetről, a Feudi di San Gregorióról készített interjúnk második részét azért is érdemes elolvasni, mert alaposabban megismerkedünk olyan szőlőfajtákkal, mint a falaghina, a greco di tufo vagy a különösen hosszú tenyészidővel bíró aglianico, amelyek a délolasz tartományon túl máshol jellemzőek.
Az élő és a holt tészta
Titkok Campaniából
Aki magazinunkat rendszeresen látogatja, már biztosan közhelyként kezeli a fordulatot, hogy a bor élő anyag. Arról viszont valószínűleg kevesen hallottak, hogy a száraztésztákat feloszthatjuk aszerint, hogy azok élők-e vagy holtak. A nápolyi központtal bíró olasz tartomány, Campania ezen kívül még számtalan gasztronómiai érdekesség forrása.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás