A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
garger
Kékfrankos vs. blaufränkisch: mitől más?
Egy fajta, két történet
Nagyon hasonló adottságokkal és történelmi háttérrel teljesen más utat jár be a kékfrankos az osztrák-magyar határ egyik és másik oldalán. Miért alakult ez így? Hogy kerülhet mégis soproni szőlő osztrák pincébe? Különbözik-e a soproni kékfrankos a pár kilométerrel odébb készített burgenlandi blaufränkisch-től? És persze a fő kérdés: melyik a jobb?
Kékfrankos a Vashegyről
Interjú Rainer Gargerrel
Ha a kékfrankos szőlőfajtát emlegetjük, hamar eszünkbe jut a Soproni borvidék, hiszen számtalan termelő készíti ott el borait e fajtából. Kevesen gondolunk azonban ezen belül a vaskeresztesi körzetre, pedig a kékfrankosnak itt is régre visszanyúló hagyományai vannak. Külön érdekesség, hogy egy osztrák vállalkozó, Rainer Garger magyar unokatestvérével, Garger Imrével és a szőlőtermesztő Reinhold Krutzlerrel összefogva ezen a tájon kezdett szőlőművelésbe egy évtizeddel ezelőtt. A helyi borkultúráról, adottságokról Rainer Gargert, a Weinmanufaktur Eisenberg tulajdonosát kérdeztük.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás