A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
napoleon
Hogy fogyasszuk a cognac-ot?
Érdekességek a francia borpárlatról
Így, télvíz idején sokat beszélünk a különböző párlatokról, leggyakrabban természetesen a hungaricumnak számító pálinkáról. Előfordulhat azonban, hogy egy-egy tartalmasabb vacsora után valami komoly, komplex italra vágyunk, ilyenkor lehetőség szerint érdemes a cognac-hoz fordulni. Ez a borpárlat ugyanis, amelyet legtöbbször kifejezetten hosszú hordós érlelésnek vetnek alá, kiemelkedő eleganciával és sokrétűséggel bír, egy-egy szép példáján sokáig merenghetünk, sokat beszélhetünk róla.
Hogy készül a Cognac?
Az alapbor, a lepárlás és az érlelés titkai
Szőlőből többféleképpen készíthetünk párlatot. Egyrészt a borkészítés folyamán a préselés után megmaradt törkölyt vehetjük alapul, így készül többek között a törkölypálinka, az olasz grappa vagy a francia marc. Ha ezzel szemben bor párolunk le, borpárlatot, brandy-t kapunk, ennek a kategóriának legelegánsabb képviselője a cognac.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás