A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
pajados
A dűlő lényege: tipikus egyediség
Interjú Gál Lajossal 2. rész
Általánosságban arról, hogy a dűlőknek a borok szempontjából milyen nagy jelentősége van, már sokszor írtunk. Vélhetően, szinte mindenki tudja a leckét, hogy annál autentikusabb és kifejezőbb egy bor, minél inkább a termőhelye karakterét adja vissza, az pedig minél kisebb, annál egységesebb, és így hűen kifejezhető. Nézzünk azonban az egri dűlőket végigjárva kicsit a kérdés mögé, hogy végül megkapjuk a választ arra a kérdésre, mitől is egyedi egy dűlőszelektált bor.
Olaszrizling és kékfrankos
Interjú Gál Lajossal 1. rész
Egri túránk első útja Gál Lajoshoz vezetett, akit a helyi kutatóintézethez kötődő munkája és a szakoktatásban való részvétele miatt jó kiindulópontnak tekintettünk ahhoz, hogy az Egri borvidékkel jobban megismerkedjünk. Már a beszélgetés első perceiben egyértelművé vált, hogy az egri borásznak leginkább a dűlő kérdése jár a fejében. Nem is nagyon tiltakoztunk az ellen, hogy alaposabban is belemenjünk a helyi terroirok egyedi tulajdonságaiba és az ezekből levont tanulságokba, de mindezek előtt szerettünk volna, ha összefoglal nekünk néhány alapvető információt a pince szőlőterületeivel és a fajtákkal kapcsolatban.
Mi újság Egerben?
Egri Borok az Akadémián 3. rész
Immár hagyomány, hogy február végén a Magyar Tudományos Akadémia termeiben az egri borok iránt érdeklődők megkóstolhatják a borvidék legfontosabb pincészetének bikavéreit és más borait. Van azonban egy ennél is régebbre visszanyúló hagyomány. Idén, július második hétvégéjén immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Bikavérünnepet a Dobó téren.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás