A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
régi magyar szőlőfajta
Régi magyar fajta a járdovány
Palackba került a Gere Attila Pincészetben
Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet szentelünk a hazánkban évszázadok óta elterjedt szőlőfajtáknak. Sokat beszélünk a kékfrankosról, a kadarkáról, a furmintról, az olaszrizlingről, a hárslevelűről, a juhfarkról. Ezen ismert fajták mellett azonban tudjuk, hogy sokkal gazdagabb volt egykor a kínálat, nem véletlen tehát, hogy a borászok is kíváncsiak arra, vajon mit tudnak ezek a ma majdnem ismeretlennek számító történelmi ereklyék. A Gere Attila Pincészete több évnyi kísérletezést követően nemrég mutatta be kisszériájú, 2011-es Járdovány borát, amelyről Gere Andreát kérdeztük.
Biodiverzitás
Fontos fogalmak
Ma közel 300 000 magasabbrendű, vadon élő növényfaj létezik, ezeknek körülbelül egyharmada veszélyeztetett. E szám mellett eltörpül az a 200, amelynek termesztésével tudatosan foglalkozik az emberiség, és bár ez sem hangzik túl soknak, az igazság az, hogy 20 fajjal lefedhetjük növényi táplálékaink 80%-át. Ezek a fajok persze még így is végtelen változatosságra képesek, gondoljunk csak arra, hogy egy szőlőfajhoz kapcsolódóan hány szőlőfajtát sorolhatunk fel. A játéktér azonban egyre csökken, hiszen becslések szerint az utóbbi száz évben a mezőgazdaságban használt fajták 75%-át elveszítettük. De miért is fontos ez?
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás