A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
reserva
Primitivo Pugliából
Pinceszemle Antica Masseria Jorche 2015
Pinceszemle-interjúink sorozatát az új évben egy olasz pincészettel, az Antica Masseria Jorchéval folytatjuk. Dél-Olaszországban a csizma sarkát foglalja el Puglia tartománya, amely e pincészetnek is otthont ad. Emanuela Gianfreda borásszal készített beszélgetésünkben ritkaságnak számító helyi fehér fajtákról, a primitivóról és a tartomány borágazatában lezajló változásokról is kérdeztünk.
Toro, Spanyolország
Borismeret
A spanyol Castilla y León borrégióban található Toro borvidék meghatározó szőlőfajtája a tinta de toro. Erre a tempranillo olyan változataként tekinthetünk, amely az évszázadok alatt alkalmazkodott a szélsőséges helyi viszonyokhoz. A szőlőfajtából négy egymásra épülő szinten készítenek testes vörösborokat, amelyek között a különbséget az egyre hosszabb érlelési idők adják.
Riojai utazás
A tempranillo hazája
Az idei bécsi VieVinumról szinte egyenesen Bilbaóba repültem. Frank Smulders MW, ruszti tanárom szervezett tanulmányutat: a célpont Spanyolország talán legismertebb borvidéke, Rioja volt. Tizenhárom pincészet, izgalmas borok, elképesztő épületek, kitűnő ételek vártak kis nemzetközi csapatunkra a négy nap alatt.
Rioja kitart a hordó mellett
Jókor meghozott döntések
Rioja – a sherryt előállító Jerez vidéke mellett - a leghíresebb spanyol borok hazája. A fő szőlőfajta itt a tempranillo, amelyből legtöbbször nagytestű, komoly, hosszú fahordós érlelésnek alávetett vörösborokat készítenek. Persze az ország zászlós borvidékeként ide koncentrálódik a legtöbb figyelem, pénz és esemény is.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás