A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
tankpezsgő
Pezsgőkészítési kisokos: a Transvasée módszer és a tankpezsgő
Pezsgőkészítési kisokos: a Transvasée módszer és a tankpezsgő
Transvaser franciául annyit tesz: átönteni, áttölteni. De az alapszó valószínűleg a vase, azaz az edény, váza. A palackot ebben a folyamatban egyszerűen „vase de fermentation”-nak, erjesztőedénynek nevezik. A név tehát leírja a módszer lényegét. Mivel a palackos érlelés előnyei kétségtelenek, de a technológia egyes mozzanatai munka- és költségigényesek, külön módszert dolgoztak ki az egyszerűsítésre.
Pezsgő
A pezsgőben lévő buborékok mindig természetes módon, az erjesztés következményeként jönnek létre, és legalább 3 bar nyomást fejtenek ki.
Freixenet-csoport
A cég Katalóniából származik, a Penedés borvidék egyik gyöngyszeme. Pezsgőkkel és borokkal 1954 óta foglalkoznak, ez alatt az idő alatt sikerült az egész világgal megismertetni termékeiket.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás