A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Freixenet-csoport

2010-01-26 | Vinoport


.


 

A cég Katalóniából származik, a Penedés borvidék egyik gyöngyszeme. Maga a márkanév a la freixa (frejzsa) szóból ered, ami nyárfát jelent. A Freixenet az egész világon elterjedt, több mint 100 000 000 palackot dob piacra évről-évre. Pezsgőkkel és borokkal 1954 óta foglalkoznak, ez alatt az idő alatt sikerült az egész világgal megismertetni termékeiket.

 

A Freixenet-csoport José Ferrer Noguer, jelenlegi tiszteletbeli elnök irányítása alatt 1977 után vágott bele nagyszabású, és a 80-as évek közepétől sikeres nemzetközi terjeszkedésébe. (2011 szeptemberében például már az Egyesült Államok habzóbor-piacának 5 százalékát birtokolta. Abban az évben a Ferrer család pincészete, a Gloria Ferrer Kaliforniában 300 hektáros ültetvénnyel rendelkezett.) A többségi csomag, mintegy 42 százalék az alapító család harmadik nemzedékének kezében van, amelynek legfőbb képviselője a vezérigazgató, Pedro Ferrer Noguer. Mintegy 29 százalékos részesedéssel rendelkezik a családi cég (tiszteletbeli) elnöke, José Luis Bonet Ferrer, akárcsak Enrique Ferrer Hevia, a pénzügyi igazgató és alelnök.

 A Freixenet egyik célkitűzése a helyi őshonos fajták használata a világfajtákkal szemben, így képesek bemutatni a világnak, mi is az, ami a spanyolokat híressé teszi a borkészítés terén. Az egyik, nemzetközileg is ismert spanyol minőségi buborékos boruk a Freixenet Cava.

A Freixenet csoport egy másik, több kitüntetésben részesült borokat készítő pincészete a Segura Viudas Pincészet, amelynek D.O. kategóriás pezsgői Penedés területéről származnak, és olyan hírességek, mint például Felipe herceg is szívesen kortyolta Brut Vintage 2003-as tételét Letitiával tartott esküvőjén.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!