A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
vila nova de gaia
Hogyan kóstoljunk portóit?
Sandra Sousa válaszolt 1. rész
Abból az alkalomból beszélgettünk Sandra Sousával, az exPort ügyvezető igazgatójával, hogy az általuk forgalmazott Amável Costa három aranyérmet nyert portói boraival. Az esemény kapcsán elsőként arra kértük a portói borokat rendszeresen kóstoló szakértőt, hogy foglalja össze számunkra azokat a szempontokat, amelyekre a portói bortípus kóstolásakor különösen érdemes tekintettel lenni.
Portó, Portugália
Borismeret
A portóiak az úgynevezett erősített borok kategóriájába tartoznak. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy a még erjedésben lévő borhoz magas alkoholtartalmú párlatot adnak, amely megállítja a fermentáció folyamatát, és ennek köszönhetően cukor marad a borban, amely édes lesz. A portóik túlnyomó többsége vörös, de akad közöttük fehér is. Tekintettel arra, hogy hivatalos definícióként ezek a feliratok jelennek meg a borok címkéjén is, mi is az angol és portugál terminológiát használjuk a portói típusok említésekor.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás