A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Címkék
/
vinum veress
Milyen bort igyunk rántott halhoz?
Karácsonyra készülünk 3. rész
Már közel a harmadik adventi vasárnap, lassan a legtöbb családban körvonalazódnak az ünnepi menü fogásai. A rántott hal nagy népszerűségnek örvend sok otthonban, többen évről évre helyet adnak neki december 24-én a vacsoraasztalon. A bundában sült halat kísérheti franciasaláta, zelleres vagy majonézes burgonyasaláta. Borkísérőként ez alkalommal olyan tételeket választottunk, amelyek súlyukat tekintve a könnyed borok felső vagy a közepes testű borok csoportjába sorolhatóak, és mentesek a hordós érlelés markáns aromáitól.
A termés és a termelő
Zalai körkép 2. rész
A zalai területek és a termés maga sem túl nagy. A "nagynak" nevezhető birtokok száma sem az, hiszen a Cezar Winery, Bezerics Csaba, Veress János és Bussay László pincéi mellett zömmel családi birtokokat találunk.
Van egy ország...
Zalai körkép 1. rész
...vagy éppen van egy táj, egy borvidék. Amit igencsak kevéssé ismerünk, holott a múltban komoly szerepet játszott a hazai borkészítésben. A legtöbbet - és vélhetően leghitelesebbet is - a Balaton-felvidéki Scheller Szőlőbirtok tulajdonosa, dr. Tóth Sándor tud erről a vidékről. Talán azért, mert a középkorban e két terület rendre vetekedett egymással, különösképpen a Káli-medence borai jelentettek konkurenciát a sokáig a királyi udvarba is szállított zalai boroknak. Ma a figyelem kissé megtört, nem igazán mutatják magukat a zalai borok - az egy Bussay doktort leszámítva, akinek borai méltó zászlóvivői a területnek.
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás