A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A Gere család kedvenc receptjei nyárra

2016-07-14 | Vinoport


A Gere család kedvenc receptjei nyárra

A bor és a gasztronómia mindig kéz a kézben jár; Gere Attila és családja főleg tavasszal és nyáron szeret főzni a színpompás friss zöldségekből és gyümölcsökből. Kedvenc receptjeikhez szívesen párosítják a boraikat, és sokszor kerül az ételekbe is belőlük, ami mindig feldobja a fogásokat. Gere Andrea összeállítása.


Sült kecskesajtos saláta Gere-féle dresszinggel – Olaszrizling 2015

Friss és egészséges, emellett azért is szeretjük, mert könnyű összedobni, és tökéletes bármilyen nyári ebédre vagy vacsorára. A kedvenc zöldségeinket összevágjuk, lehet az paradicsom, retek, uborka, a kertünkben most nő az újhagyma és a friss fejes saláta. Készítünk egy gyors dresszinget, ami nálunk szőlőmagolajból és verjus-ből áll, kis sóval és borssal. A kecskesajtot meglocsoljuk a szőlőmagolajjal, és egy serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk, amíg egy kis színt kap, és a saláta mellé tesszük. Jól illik hozzá az olaszrizling a gyümölcsös, zöldfűszeres jegyeivel.

 

A Gere család kedvenc receptjei nyárra

Tagliatelle koktélparadicsommal és sült rákkal – Rosé Cuvée 2015

Ez az olaszos ihletésű tésztaétel hamar elkészül. Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk egy kissé az apróra vágott fokhagymát, majd arra jöhetnek a friss rákok. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig sütjük őket, majd félbevágott koktélparadicsomot teszünk hozzá épp csak annyi időre, hogy kicsit megpuhuljanak, de azért ne legyen belőlük szósz. A kertből szoktunk szedni hozzá egy kis zöldfűszert, bazsalikomot vagy oregánót. Összekeverjük a megfőtt tagliatellét a paradicsomos-rákos szósszal, és – ha eddig még nem tettük volna – már bonthatjuk is hozzá a jéghideg rozét.

Kacsamell cukkiniropogóssal – Portugieser 2015

Az egész napos szőlő- és pincemunka után jólesik egy kicsit tartalmasabb étel. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, és a megsózott, megborsozott kacsamellet a bőrös oldalával lefelé 4-6 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig pirítjuk. Ezután áttesszük egy tepsibe, dobunk mellé néhány gerezd egész fokhagymát, pár ág friss kakukkfüvet, meglocsoljuk a saját zsírjával, és egy deci portugieser is mehet rá. Amíg a kacsa a sütőben sül, addig elkészítjük a cukkiniropogóst. Lereszeljük a cukkinit, besózzuk, majd 10 percig állni hagyjuk, és utána kicsavarjuk belőle a levét. Hozzáteszünk egy egész, kissé felvert tojást, pár evőkanál lisztet, hogy összetartsa, egy gerezd zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és mentát, majd sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben, a kacsamell zsírján mindkét oldalán ropogósra sütjük. Mellé természetesen egy pohár portugieser jár.

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!