A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nem csak régi-új séfeket jelentett be az Onyx

Új szelek

2016-09-14 | Vinoport


Nem csak régi-új séfeket jelentett be az Onyx

Bemutatta régi-új séfjeit az Onyx: Mészáros Ádám Onyx chefet és Pető András Onyx sous chefet, továbbá Tóth Ágnes Gerbeaud konyhafőnököt. Az új séfek előrelépésével egy időben működési gyakorlatán is változtat a Michelin-csillagos étterem.


Az Onyx étterem hosszú évek óta az ország legjobbjai között szerepel. Az étterem a patinás Gerbeaud Kávéház tőszomszédságában található, a régi „Kis Gerbeaud” helyén. A tulajdonos és a mögé felsorakozó nagy tudású szakmai csapat már a 2007-es nyitáskor célul tűzte ki, hogy nemzetközi mércével is elismert éttermet hozzon létre.
 
"Az Étterem és a Kávéház filozófiája egy, vagyis a tradíció és az innováció találkozása. A 2011-ben megkapott Michelin-csillag egyértelművé tette számunkra, hogy jó úton haladunk és azóta sem kötöttünk kompromisszumot a minőségben" - írják sajtóközleményükben.
 

 
A közleményből is kiderül, hogy a étterem falain belül hosszú évek óta komoly műhelymunka folyik, a tanulóképzés mellett a dolgozók továbbképzése is folyamatos. Ebből a műhelyből jutott el Széll Tamás 2013-ban a lyoni Bocuse d’Or szakácsverseny világdöntőjén a 10. helyezésig, majd 2016-ban a Magyarországon megrendezett európai döntőn az első helyig.
 
Mivel korábbi séfjeik, Szulló Szabina és Széll Tamás minden energiáját a Bocuse d’or 2017-ben megrendezésére kerülő lyon-i döntőre való felkészülésének szenteli augusztus végétől. Helyükre Mészáros Ádám Onyx chef és Pető András Onyx sous chef lépnek, ők hosszú ideje az étterem csapatát erősítik, továbbá Tóth Ágnes Gerbeaud konyhafőnök, aki 16 éve a Gerbeaud színeiben dolgozik. 
Nem csak régi-új séfeket jelentett be az Onyx
 
Az új séfek előrelépésével egy időben, idén ősszel, működési gyakorlatán is változtat a Michelin-csillagos étterem: követve vendégeik igényeit és a nemzetközi trendet, mind ebédidőben, mind vacsoraidőben kizárólag többfogásos menüt kínálnak. Ahogy írják, így tudják csak igazán igényesen bemutatni a szezonális kínálatot és a konyha kreativitását. "Sok energiát fektetünk a regionális alapanyagok kutatására, melyek sokszínűségét a vacsorára kínált Magyar Evolúció menüben mutatjuk be, míg a séfek szezonális kedvenceit egy különleges Chef Menüben kóstolhatják vendégeink."
 

Nyitva tartásukon is változtattak: keddtől szombatig kínálnak vacsorát, míg csütörtöktől szombatig ebédidőben is nyitva tartanak. 

 

"Filozófiánk változatlan, csak a csapatunk lett egy kicsit fiatalabb, és dolgozunk az újabb csúcsokért a vendégeink és a magunk örömére!" - írták.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!