A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

2020 legolvasottabb cikkei a Vinoporton

Színes képet mutat a TOP5 listája

2020-12-31 | Vinoport


2020 legolvasottabb cikkei a Vinoporton

Bár életünket a Covid uralta, a borvilág nem állt le teljesen. Jól látszik ez abból, hogy milyen változatos képet mutat témáját tekintve az 5 legolvasottabb cikk. Klímaváltozás, furmint, generációváltás voltak 2020 boros kulcsszavai.


5. Generációváltás

 

Az idei év 5. legolvasottabb Vinoport cikkében az egyre több magyar borászatnál aktuális generációváltásról írtunk. Híres családi pincészetek konkrét példáján keresztül mutattuk be, mik a legnagyobb kihívások és hogyan működik az átmeneti időszak, amikor szülő és gyerek még együtt dolgoznak.  

 

 

4. A 12 legjobb legjobb magyar bor a britek szerint

 

Az Independet brit újság webes változatának havonta 23 millió olvasója van, mértékadó hírportálnak számít a szigetországban. Komoly hatása lehet az eladási számokra annak a cikknek, amit az oldal borfelelőse John Clarke írt tavasszal az általa legjobbnak tartott 12 magyar borról. Na de melyik tétlekről is van szó?

 

3. A világ egyik leghíresebb borszakértőjének kalandja a furminttal

 

Februárban a Budapesten, a Winelovers Grandon tartott mesterkurzust Steven Spurrier, akinek a borvilág „Párizs ítéletét” és így a kaliforniai borok felfedezését köszönheti. A Vinoportonak adott interjúban mesélt a Magyarországon szerzett legújabb tapasztalatairól és arról, milyenek az esélyei a furmintnak a nemzetközi piacon.

 

Winelovers Grand – Az év első borfesztiválja, immár másodszor 2021. február 6-án. Több, mint 150 kiállító, összesen közel ezer magyar és nemzetközi tétel, Furmint terem, prémium párlat és kézműves sör standok, mesterkurzusok. Váltson rá jegyet már most!

 

2. A magyar szőlészet és a klímaváltozás

 

A felmelegedés és a szélsőséges időjárás alapvetően változtatja meg a borászkodás körülményeit. Nagy kérdés, a bejáratott szőlőfajták hogyan reagálnak erre, illetve mit tehetnek a pincészetek és a döntéshozók a hatások mérséklése érdekében. Miközben a megkérdezett szakemberek egészen radikális forgatókönyveket is felvázolnak, úgy tűnik, a hazai közös fellépés még gyerekcipőben jár. Ennek pedig még a legnagyobb büszkeségünk, a furmint is kárát láthatja. A közel egy éve megjelent cikk még mindig aktuális.

 

1. Kállay Miklós borászprofesszor bor és koronavírus kapcsolatáról illetve a zéró toleranciáról

 

Magasan a legnépszerűbb cikkünk volt 2020-ban a Kállay Miklóssal készített interjúnk. És nemcsak azért, mert az egyik legnagyobb hazai borkémikus szaktekintéllyel a járvány kellős közepén a bor esetleges jótékony hatását jártuk körbe, hiszen ezen kívül is számos „forró” témát érintettünk. Az interjú azóta sem vesztett "frissességéből", még mindig sok tanulsággal szolgál.

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!