A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A brit újságíró szerint ez a 12 legjobb magyar bor

Egy lista, ami hatással lehet az eladásokra

2020-04-20 | Vinoport


A brit újságíró szerint ez a 12 legjobb magyar bor

A magyar bor kilépett a „közép-európai” kategóriából és büszkén megáll a saját lábán – írja az Idependent online oldalán John Clarke újságíró.


Az 1986-ban napilapként alapított brit Independent webes változatának havonta 23 millió olvasója van, mértékadó hírportálnak számít a szigetországban. Valóban bírhat tehát felhajtóerővel az a minap megjelent lista, amiben John Clarke, az újság borfelelőse az általa legjobbnak tartott 12 magyar bort mutatja be.

 

 

Cikkében felvezetésékén nagyon röviden összefoglalja a magyar bor történetét, megemlítve többek között, hogy a tokaji édes bor Viktória brit királynő kedvencei közé tartozott a 19. században. „Az új generáció azonban felfedezte magának, hogy a furmint fajta, amiből a régi tokajik készültek, kiváló, üde száraz borok készítésére is alkalmas” – teszi hozzá.

 

Hasonlóan jó véleménnyel van a száraz borokat illetően a hárslevelűről, juhfarkról és a cserszegi fűszeresről, miközben úgy véli, olyan ismertebb fajtákból is kiváló borok készülnek hazánkban, mint a szürkebarát vagy a rajnai rizling. Külön mondatot szentel a bikavérnek, aminek erénye szerinte, hogy egyszerre tud tartalmas és gyümölcsös lenni.

 

„Érdemes odafigyelni Magyarországra, mert benne van a potenciál, hogy Európa egyik legjobb ár/érték arányú boros országává váljon” – zárja gondolatmenetét Clarke.

 

És akkor következzen a lista :Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!