A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

„A valaha volt legnehezebb karácsony következik”

A szakember szerint nem jók a borágazat rövidtávú kilátásai

2020-08-27 | Vinoport


„A valaha volt legnehezebb karácsony következik”

Az egyik legismertebb angol borkereskedő cég, a Majestic kereskedelmi vezetője borús képet festett a borvásárlások szempontjából kiemelt jelentőséggel bíró karácsonyi időszakkal kapcsolatban.


Rob Cookie, a Majestic kereskedelmi vezetője a minap részletes helyzetjelentést adott a the drinks businessnek. Elmondása szerint a kereskedők több lehetséges forgatókönyvet is készítettek maguknak, mi várható az elkövetkezendő hónapokban. „Megpróbáltuk megjósolni, hogyan fognak viselkedni a fogyasztók. Arra jutottunk, hogy nagyon nehéz idők előtt állunk, valószínűleg ez lesz a legnehezebb karácsony, amióta a szakmában vagyok.” A szakember hozzá tette, 2021-ben várhatóan még nem fog visszaállni az iparág a járvány előtti évek szintjére, és egyelőre nagyon sok a nyitott kérdés. Optimista viszont azzal kapcsolatban, hogy a COVID kitörése után rekordokat döntő online értékesítés továbbra is erős marad, habár némi visszaesést itt is tapasztaltak az első hónapok után. Júniusig a Majestic 300%-os növekedést könyvelhetett el, ez a kereslet azóta némileg csökkent, részben a fizikai boltok újranyitásának következtében.

 

 

A körülményekhez képest szintén jól szerepelnek a terasszal, kültéri egységgel rendelkező vendéglátóhelyek, ahol kisebb a fertőzésveszély. „Valamivel gyorsabb a visszarázódás annál, amit gondoltam, bár regionálisan nagyon változó a sebessége. A nagyvárosokban jelentősen lassabb, valószínűleg azért, mert sok irodai dolgozó továbbra is otthonról dolgozik. Ez valószínűleg még így fog maradni.”Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!