A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bemutatjuk a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeit

Szavazzon, nyerjen!

2017-01-22 | Vinoport


Bemutatjuk a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeit

A Magyar Borok Báljának szervezői minden évben arra kérik fel az Év Bortermelője és 2017-től a Borászok Borásza cím birtokosait, hogy ajánljanak a nagyközönség figyelmébe egy, a környezetükben dolgozó, de a borfogyasztók széles köre számára eddig talán kevésbé ismert, 35 év alatti borászt. Ezen kívül az egyetlen kritérium a jelöléskor, hogy az illető ne legyen az elmúlt három év díjazottjai között. A jelölők röviden összefoglalják, miért tartják tehetségesnek pártfogoltjukat, amelyet itt olvashatnak.


Juhász Ádám

 

Jelölt: Juhász Ádám, Juhász Testvére Pincészete (Egri borvidék)
Jelölte: Ifj. Gál Tibor és családja

Ádám külföldi borászati tanulmányai és szakmai gyakorlatai után azonnal hazatért a családi borászatba, mely mind mennyiségben, mind minőségben Eger élvonalába tartozik. A munkát nem a könnyebb végén fogta meg, alulról építette fel magát es mára saját pincészetük főbarászává vált. Kiváló es felkészült szakember.

Korábbi kapcsolódó cikkünk>>

Hujber Attila

Jelölt: Hujber Attila, Hujber Pincészet (Dél-Balaton)
Jelölte: Légli Ottó

A dél-balatoni fiatal borász hitvallása, hogy a mindennnapok bora is igényes formában kerüljön a fogyasztók asztalára. A családi gazdaság a nagyszülők hobbimunkája után ma már több, mint évi 50.000 palackot állít elő, hogy mindennapjainkat igazi ünneppé varázsolja.

Varkoly Ádám

Jelölt: Varkoly Ádám, Árpád-hegy Pince (Tokaji borvidék)
Jelölte: Berecz Stephanie

Fiatal borász , aki szakértelemmel műveli szőlőterületeit, odafigyeléssel és szívvel borászkodik, és mindez érzékelhető kiváló boraiban. Talán nem annyira ismert még, de szaktudása és bátorsága miatt, ő mindenképpen megérdemli a Gál Tibor Emlékdíjat mint fiatal, induló borász.

Korábbi kapcsolódó cikkünk>>

Hernyák Tomi

Jelölt: Hernyák Tamás, Hernyák Pincészet (Etyeki borvidék)
Jelölte: Gere Attila

Fiatal, tehetséges, ambiciózus borász, aki a saját családi borászatukat igazgatja. A Junibor elnökeként kifejtett munkájával a fiatalok körében is sokat tesz a magyar bor ügyéért.

Korábbi kapcsolódó cikkünk>>

Feil József

Jelölt: Feil József, Figula Pincészet (Balatonfüred-csopaki borvidék)
Jelölte: Figula Mihály

"A Kertészeti Egyetemen töltött évek alatt kialakult barátságunk óta közel húsz éve együtt dolgozunk Józsival. Borzasztóan tisztelem, becsülöm, amiért velünk maradt, sőt itt alapított családot és itt képzeli el a jövőjét. A mai világban ritka az ilyen ember. Tudással, tapasztalattal és referenciával felvértezve válogathatna a munkahelyek között. Józsi szinte a másik felem, ha nem vagyok a pince közelében, akkor is teljesen nyugodt vagyok, mert tudom, hogy ő éppen olyan precizitással teszi a dolgát, mint ahogyan tette az édesapám, teszi édesanyám, a testvérem vagy én."

Korábbi kapcsolódó cikkünk>>

A szavazók között kisorsolják:

Páros sétálójegy a 12. Magyar Borok Báljára
1-1 palack bor a bál 7 tételes borsorából 
Páros belépőjegy Winelovers Afterwork eseményre

SZAVAZANI ITT LEHET

Bősz Adrián

Jelölt: Bősz Adrián, Bősz Adrián Pincészete (Szekszárdi borvidék)
Jelölte: Takler Ferenc

Bősz Adrián intelligens, jó képességekkel bíró borász, igazi közösségi ember, aki fiatal kora ellenére is elsőrendű retorikai készségekről tesz tanúbizonyságot. Kiemelendő, hogy olyan borokat tesz le az asztalra, amelyek a legmagasabb igényeket is kielégítik. Borait a tisztaság, elegancia és az igazi "szekszárdiság" jellemzi.

Korábbi kapcsolódó cikkünk>>

Bakonyi Péter

Jelölt: Bakonyi Péter, Bakonyi Péter PIncészete (Villányi borvidék)
Jelölte: Tiffán Ede

Az apró villányi birtokáról összesen évi 15.000 palack bort készítő Péter több évjárat esetében is bizonyította rátermettségét, kezei közül valóban remekművek kerülnek ki. A cabernet franc-jairól biztosan egyre gyakrabban fogunk hallani: egyre több és több izgalmat tartogatnak.

 

Páros sétálójegy a 12. Magyar Borok Báljára 
1-1 palack bor a bál 7 tételes borsorából 
Páros belépőjegy Winelovers Afterwork eseményre 

Szavazni ITT lehet.

Kiss Gábor

Jelölt: Kiss Gábor, Kiss Gábor Pincészete (Villányi borvidék)
Jelölte: Polgár Zoltán

A fiatal borászok között talán az első, aki nem édesapja vállalkozását folytatta, hanem az ő segítségével építette fel a borászatot. A ma már 10 hektáros birtokon a termelt palackszám nagy mértékben függ az adott évjárattól, mert Gábor alapelve, hogy csak szép bort szeretne a piacon tudni, így mindig egy gondos válogatás eredménye a bor, melyet kezünkben tarthatunk.

Dúzsi Tamás Dávid

Jelölt: Dúzsi Tamás, Dúzsi Pincészet (Szekszárdi borvidék)

Jelölte: Györgykovács Imre

A Corvinus Egyetemen végzett,  majd németországi  gyakorlata és montpellier-i mesterképzése után hazatért Tamás ma már 5 nyelven beszél folyékonyan, nemzetközi borbíra, Országos Borszakértő Bizottság és Junibor tag évek óta, miközben a Portugáli-Magyarország Együttműködési Egyesület alapító tagja is. A pincénél főként az innovatív ügyeket intézi és a a pincészet exportját is koordinálja és építi.

 

Bemutatjuk a Gál Tibor Emlékdíj jelöltjeit

Babiczky László

Jelölt: Babiczki László, Babiczki László Pincészete (Mátrai borvidék)

Jelölte: Dúzsi Tamás

Ő az a szakember, akinek a munkája egyben a hobbija is és boldogsággal tölti el az embert, amikor egy ilyen ötletekkel és célokkal teli ambiciózus fiatalnak követheti a fejlődését és az ebből származó sikereit. De nem csak a borok készítésében remekel, sikeres munkájának köszönhetően az egész Mátrai borvidék népszerűsége is gyors növekedésnek indult az elmúlt pár évben. Laci nonstop a boroknak él, és miközben egy nagy pincészetnél látja el a borászati feladatokat, addig borvidék életében is aktívan kiveszi a részét és a saját borait is csiszolgatja.

Kardos Gábor

Jelölt: Kardos Gábor, Kardos Gábor PIncészete (Tokaji borvidék)

Jelölte: Lenkey Géza

Gábor 2000-től kezdve folyt bele egyre mélyebben a Kardos Szőlőbirtok munkájába, azóta viszont a szigorú terméskorlátozással készített borai Magyarországon és évek óta külföldön is remekül reprezentálják a Tokaji borvidéket és annak jellegzetességeit.

Bősze Csaba

Jelölte: Bősze Csaba, Bősze Pincészet (Neszmélyi borvidék)
Jelölte: Kamocsay Ákos

Bősze Csaba 2009 óta foglalkozik szőlő- és bortermeléssel. A Neszmélyi Borvidék ászári körzetében mintegy 5 hektár saját szőlővel rendelkezik és évi kb. 25 000 palacknyi bort készít, nagyobb részt reduktív módon, kisebb részben pedig hordós érleléssel. Kiváló minőségű boraival már sok kellemes meglepetést okozott, amit az egyre gyakoribb aranyérmei is jól személtetnek.

Bővebben a 2017-es Borbálról>>


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!