A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Boros konferenciát rendeznek a vulkánokról

Ez lesz az első ilyen Európában: geológia, borok, gasztronómia egy helyen

2019-11-07 | Vinoport


Boros konferenciát rendeznek a vulkánokról

Egyedi rendezvénynek ad idén otthont a Margit szigeten a Holdudvar a bronzvasárnapi hétvégén GoVolcanic néven.


Európa első vulkanikus csúcstalálkozóján egy időben, egy helyen találkozhatnak majd a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói.

 

A családbarát szervezés keretében a látogatók kihozhatják a szigetre gyermekeiket is: őket a kiállítás-vásár teljes ideje alatt interaktív, játékos, tudományos és kézműves foglalkozásokkal várják. A rendezvény díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz.

 

 

Az esemény Magyarországon egy kevéssé ismert, úgynevezett jegyváltásos rendszerben egy szekción belül összesen 5 órán át látogatható, lehetővé téve így azt, hogy a viszonylag kis férőhelyes helyszínt maximálisan és egyenletesen kihasználják a látogatók anélkül, hogy a részvétel élményét elrontanák a sorbanállások és a túl nagy tömeg. Bár ez az ötlet első hallásra sokaknak szokatlan, de végiggondolva ugyanilyen ésszerű is: ritka az olyan rendezvény, ahol egyébként 5 óránál többet töltenénk. 

 

Szintén egyedi módon a világ minden részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját az ország vezető geológusainak és vulkanológusainak előadásai valamint ásvány- és kőzetkiállítás tarkítja majd. 

 

A szervezők egyértelmű célja, hogy a hazai boros és gasztro fesztiválkultúrát továbbgondolják, és egy "itatós" tömegrendezvény helyett az ismeretterjesztésre, a borok termőhelyeinek bemutatására és azok geo-tudományos hátterére fektessék a fő hangsúlyt.

 

A borlista és a boros szakemberek listája ezzel együtt egyaránt első rangú. A 40-nél is több magyar (mátrai, tokaji, somlói, bükki, ménesi és szerémségi) termelő bora mellett érkeznek palackok a kaliforniai Obszidián-hegytől kezdve az Azori-szigeteken át egészen az izraeli Golan fennsík és az olasz Etna lejtőiről. Az előadók között megtalálható többek között egy Master of Wine, a vulkanikus borok "nagykövete", és Tokaj újkori krónikása is.

 

Az előadók, akik két napig szemináriumokon és ún. gyorskóstolókon fogják ezeket bemutatni:

 

A GoVolcanic minden ízében nemzetközi esemény, a programok ennek megfelelően angol és magyar nyelvűek lesznek vegyesen. A két napos program összesen 59 programelemet tartalmaz, ezek a jobb átláthatóság érdekében az egyes szekciók szerint (szombat délelőtt/délután, vasárnap délelőtt/délután) szűrhetők a weboldalon, illetve az esemény Facebook-oldaláról letölthető A4-es méretű magyarázó ábrák is segítik az eligazodást.

 

A rendezvényre több féle konstrukcióban is lehet jegyet vásárolni, az alap belépőjegy 6500 forintba kerül, ezért a látogató kap egy eredeti Gabrielglast és 3500 forint értékű levásárolható bónt.

 

További információk, teljes program és a kiállítók listája elérhető az esemény honlapján.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!