A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Húsz évesen pezsgőmester

Rádióinterjú Garamvári Vencellel

2016-02-14 | Vinoport


Húsz évesen pezsgőmester

Hogyan lesz valakiből 20 évesen pezsgőmester? Mi tesz valakit igazán borásszá? Melyik 2015 legjobb pezsgő alapbora? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Kossuth Rádió Arcvonások című műsorából Garamvári Venceltől, aki ötven éve hódol a pezsgőkészítésnek.


Garamvári Vencelt keveseknek kell bemutatni, de arra talán már nem mindenki emlékezik, hogy a Garamvári Szőlőbirtok és Pezsgőpincészet feje egykor a Törley Pezsgőgyár gyáregység vezetője, majd később a Hungarovin Rt. termelési igazgatója, aztán kereskedelmi igazgatója volt. A családi vállalkozásba 1990-ben vágott bele.

 

Egy borász akkor borász igazán, ha a keze alól kerül ki a saját termesztésű szőlő, és ebből tudja elkészíteni saját borait, pezsgőit” – mondta legutóbb az MR1 Kossuth Rádió Arcvonások című műsorában. Az interjúból az is kiderült, hogy a Balatonlellén 80 hektáros birtokkal, Budafokon pedig pezsgőpincészettel rendelkező Garamvári Vencel "manapság többet foglalkozik a szőlővel, mint a borral", heti 3-4-szer is kijár a dűlőkbe. Habár a napi feladatokat sokszor átadja a családtagoknak, a nyugdíjba vonulásról még nem gondolkozik, és még most is minden évjáratban tanul valami újat. "Soha nincs vége a tanulási folyamatnak: minden évjárat tartogat érdekességeket, mindig jönnek technológiai fejlesztések, új technikák, melyeket el kell sajátítani" mondta.

 

A teljes adás meghallgatható az MR1 Kossuth Rádió oldalán>>

 

Ezen a héten a Garamvári Pezsőgpincészettel degorzsáltunk, és Champagne-nyal vitáztunk>>

Garamvári Vencelt nemrég az arculatváltásról, márkaépítésről is kérdeztük>>

Olvassa el a balatoni Garamvári Birtokon készült szüreti riportunkat>>

 

 

 

 

 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!