A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megérkezett a jövő és a 100 legjobb magyar bor

Augusztus legolvasottabb cikkei

2019-09-01 | Vinoport


Megérkezett a jövő és a 100 legjobb magyar bor

Sok minden történt, de ebben hónapban azért főleg a napokon belül megjelenő 100 legjobb magyar bor listájának lázában égtünk. És az olvasóink is.


A klímaváltozás és a szőlő viszonyával kapcsolatban végez egészen futurisztikus kísérletet a németországi Geisenheimi Főiskola. Azt vizsgálják, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a növénynek 30 év múlva.

 

 

A Bor-közgazdászok Amerikai Szövetsége (American Association of Wine Economists, AAWE) a világ legnagyobb pezsgő és habzóbor exportőreiről tett közzé listát. Nem meglepő, hogy Franciaország utcahosszal első, annál inkább az a negyedik helyezett kiléte. Magyarország is előkelő helyen.

 

Véget ért fél éven át tartó sorozatunk, amiben a Borkommunikáció – Aszútól a Zenitig című könyvből közöltünk részleteket. Az utolsó írások egyike a boros szólásainkból és közmondásainkból szedett össze egy hatalmas csokorra valót. Pár nappal később a kötet szerkesztője, Veszelszki Ágnes nyelvész, közgazdász médiakutató vehette át elsőként a Sánta Zoltán-emlékdíjat.

 

A hónap a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor jegyében telt. Elkészült a magazin, szeptember 5-én kerül az újságárusokhoz, de kedvezményesen és ajándékokkal megspékelve még mindig elő is jegyezhető akár. Már felvillantottuk részleteket az újságból, többek között a zsűri elnökével készített interjúnkból.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!