A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Megtaláltunk egy rég elsüllyedt borvidéket augusztusban

A hónap legolvasottabb cikkei

2020-08-31 | Vinoport


Megtaláltunk egy rég elsüllyedt borvidéket augusztusban

Gömörtől Bordeaux-ig kirándultunk, száz éveket tekintettünk át a nyár utolsó hónapjának legjobb írásaiban.


Dr. Bihari Zoltán, a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet egykori igazgatója a valaha volt Torna-Abaúj-Gömör borvidék történetét írta meg a Vinoportnak.

 

 

2020. július 18-án a vörösborokat zsűrizték Bordeaux-ban, a Challenge International du Vin versenyen. A magyar termelők összesen 12 arany-, 11 ezüst- és 2 bronzéremnek örülhettek. A teljes lista az eredményekkel ebben a cikkben tekinthető meg.

 

Augusztus 14-án tartották a rozé világnapját. Ebből az alkalomból áttekintettük a borstílus nemzetközi helyzetét, megpróbáltuk megfejteni töretlen népszerűségének a titkát.

 

A Borkollégium 2016-tól szervez bormarketing és értékesítés kurzusokat, és a sikerre való tekintettel bővítené a kínálatot. A tervek között szerepel további képzések indítása, amiket természetesen szeretnének úgy kialakítani, hogy az a piac igényeinek minél jobban megfeleljen. Ennek érdekében arra kérik a volt és az esetleges jövőbeni hallgatókat, egy kérdőíven osszák meg javaslataikat.

 

Az állami intézkedések mindig nagy jelentőséggel bírtak a magyar bor kritikus pillanataiban. A történeti távlatokban feltárt összefüggések jól szemléltetik az eredetvédelem fejlesztésének fő faktorait. A múlt jó kezdeményezéseit és a jelen kihívásait gyűjtötte össze cikkében Dr. Pach János.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!