A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Vélemények: a jövőben Blog rovatunkban

Borszakmai vitafórum

2017-05-26 | VinoportKedves Olvasóink!

 

A Vinoport online bormagazin a jövőben új fórumot indít, melynek célja, hogy teret biztosítsunk olyan személyes hangvételű, szakmailag megalapozott írások közlésére, amelyek témaválasztásuk, aktualitásuk okán számíthatnak a bormagazin olvasóközönségének figyelmére és érdeklődésére. A cikkek a „Blog” rovatban jelenhetnek meg [Vélemény] megjelöléssel, amelyek így egyértelműen elkülönülnek majd a többi írástól.

 

A véleményként megjelenő publikációk nem jelentenek állásfoglalást a szerkesztőség részéről és nem feltétlenül képviselik a szerkesztőség véleményét sem. Független médiumként a Vinoport támogatja a véleménynyilvánítás szabadságát és hisz a konstruktív, építő kritikában, ugyanakkor az alábbi szempontok figyelembe vételével vállalja az anyagok közlését:

 

Az írás:

 

Az esetleges kritika, műfajából adódóan, élhet olyan stíluseszközökkel, amelyek a szerző mondanivalójának hangsúlyozását szolgálják; ennek célja azonban nem lehet más, mint a téma fontossága kapcsán konstruktív párbeszéd generálása, felhasználva a portál széleskörű szakmai elérése általi publicitást. A Vinoport nem zárkózik el az éles kritikai vélemény közlésétől sem, amennyiben az szakmailag megalapozott, elfogulatlan; célja nem a rosszindulatú lejáratás, hanem a figyelem felhívása egy adott problémára, vagy egy jelenség más nézőpontból történő megvilágítása. Ebben az esetben az esetleges negatívumokat az érintettek felé mutatott tisztelettel kérjük megfogalmazni, az adott probléma kezelésére tett javaslattal, jobbítási szándékot mutatva, törekedve az egyensúlyra, a pozitívumokat méltatva.

 

 

Kritikát megfogalmazó cikkekre a múltban számos példa akadt már oldalunkon, amelyek rendszerint a Blog vagy a Téma rovatban jelentek meg. Ezek többségénél a cikk szerzője előzetesen egyeztetett az érintett témában portálunk munkatársaival, amennyiben pedig erre nem került sor, gyakran akkor is megvolt az összhang a cikk tartalma és a Vinoport szakmai álláspontja között. Néhány példa sajnos arra is volt, amikor – részben a belső szabályozás hiánya okán – olyan írásoknak is teret engedtünk, amelyekkel nem feltétlenül tudtunk szakmailag azonosulni, viszont nem akartuk, hogy közlés nélkül maradjanak. Ezek közül a Badacsonyi borvidék rendezvényével kapcsolatos cikk félreértésre adhatott okot, holott az egyértelműen különvéleményként került közlésre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy éveken át követtük nyomon a Badacsonyi borvidék töretlen fejlődését, mi magunk személyesen is ellátogattunk a borvidékre, beszámoltunk a borvidék rendezvényeiről, és együtt örültünk a termelőkkel, amikor neves szaklapokban is felbukkant egy-egy badacsonyi bor. A hamarosan bevezetendő új rovat a jövőben az ilyen félreértések elkerülésére is hasznos lehet majd, amellett, hogy egyidejűleg támogatja a véleménynyilvánítás szabadságát és kifejezi azt a törekvésünket, hogy a Vinoport hazánk első számú borszakmai vitafóruma legyen.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!