A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

„A természet nem a vagyontárgyunk…”

Fix TV

2018-02-05 | Vinoport


„A természet nem a vagyontárgyunk…”

2018. február 6-án, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Dr. Mika János professzor, éghajlatkutató, egyetemi tanár és Cserna Antal színművész vendégeskedik.


Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsorban elhangzik egy részlet Bohumil Hrabal remekéből, a Sörgyári capriccióból, Cserna Antal jóvoltából. A művészhez közel áll a hrabali világ, hiszen a PÁB Színházzal a cseh író Táncórák idősebbeknek és haladóknak című művét is színre vitték már, de a Hrabal szellemi ikertestvérének tekinthető Jiri Menzel 80. születésnapjáról sem feledkeznek el: február 21-én az Óbudai Társaskörben – Szalay Krisztával, Lux Ádámmal és Gémes Antossal – a cseh rendező önéletrajzi írását mutatják be. 

 

 

Dr. Mika János tanmesével szolgál – az elefántról és az egérkéről; majd a jelenkori klímahelyzetet elemzi, kitérve a tévhitekre és a valós veszélyekre is. Az éghajlatváltozással kapcsolatban Dúzsi Tamás, nemzetközi hírű szekszárdi borászunk, aki a Görögszóval a 21. Vinalies Internationales vörösbornagydíját is elnyerte, tavaly pedig a Mundus Vini-n, a 2011-es évjáratú Graboc házasítással lett aranyérmes, személyes tapasztalatait, megfigyeléseit ossza meg velünk.

 

 

Szabó Zoltán Attila, az Újnyugat Irodalmi Kör alapítója, a József Attila Színház Legendák nyomában irodalmi estjeinek művészeti vezetője a témára reflektálva Oscar Wilde-ot idézi: „a természet nem a vagyontárgyunk…”

 

Mika professzor egy olyan témára is felhívja a figyelmünket, amelyről szinte mindenkinek napi tapasztalata van, mégis csak kevesen érzékelik a probléma valódi súlyát: a fényszennyezésről van szó, amely például a méhek létét is veszélyezteti.

 

A műsorban Dúzsi Tamás borcsodákkal lepi meg a vendégeket, a stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról pedig most sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat!

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!