A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A VinCE ötödik évjárata

De vajon hány percenként nyílik majd ki egy üveg pezsgő?

2014-02-19 | Tóth Adrienn


A VinCE ötödik évjárata

Ötödik éve kerül megrendezésre a VinCE, immár Budapest Wine Show alcímmel február 28-a és március 2-a között Budapesten, a Corinthia Hotel Budapestben. A mesterkurzusok és a kiállítók jelentette komplex programstruktúrából a szervezők idén az eseményre ellátogató Master of Wine-ok nagy számát, a megkóstolható akár ezer bort, a pezsgőket, valamint színész és énekes világsztárok borait emelik ki.


Ha már a több napos eseményre ellátogató tíz Master of Wine címmel bíró borszakértőről ejtünk szót, rögtön érdemes megemlíteni azt a mesterkurzust, amelyen szombaton ők tízen mutatnak be tíz bort tíz különböző évjáratból. Az esemény életre hívói száznál is több nemzetközi borszakértőt invitáltak meg Budapestre, közöttük az immár hatvan éves Master of Wine Intézet jelenlegi hallgatóit vagy végzettjeit.

Az eseményen százhatvan cég portfóliójának tételeivel ismerkedhetünk meg közelebbről, a hazai és külföldi pincészetek mellett párlatokat és olyan gourmet kiállítókat látogathatunk meg, akik sajtokkal, sonkákkal, édességekkel kínálják a vendégeket. A boros tematikák közül kiemelhető a Pannon Bormíves Céh és Villány, akik együtt a teraszon állítanak ki, valamint a Somlói borvidék standja, amelynél a legtöbb borkedvelőnek lehetősége lesz új pincészetek boraival is megismerkedni, hiszen több, széles körben eddig kevéssé ismert név jelenik majd meg.

A pezsgő iránti szenvedély egyre fokozódik, és tudják ezt a VinCE szervezői is. Ennek kapcsán minden napra beütemeztek pezsgős mesterkurzusokat, és az érdeklődést bizonyítja az is, hogy ezek többsége, főleg a champagne-okat felvonultatók, a nyitás előtt tíz nappal már be is telt.

A főszerepet a pezsgő témájaban egyértelműen az első számú francia pezsgős borvidék, Champagne viszi: Márkus György, a borvidék hazai szakértője blanc de blancs sort állított össze, Tom Stevenson a Veuve Clicquot magnumpalackjait nyittatja fel, és bemutatkozik a Moët & Chandon és az Alfred Gratien is. Ezeken túl azonban orosz és spanyol pezsgős tematikák is helyet kapnak a színpadon.

Az események sora még hosszan elemezhető, érdemes böngészni a programot, amíg még akadnak helyek az előadásokra. Érdekesnek ígérkezik a Clive Coates által felvezetett burgundi sor, Mészáros Gabriella top hazai fehér- és vörösboros előadása, vagy a német rajnai rizlingek és pinot noirok felvonulása is.

A boresemény további részleteiről Programajánló rovatunkban tájékozódhatsz.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!