A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Amőba, Jaguar, ösztönök és csúcstechnika

Fix TV

2017-12-08 | Vinoport


Amőba, Jaguar, ösztönök és csúcstechnika

December 12-én, kedden (20.40-kor, ismétlés: december 19-én), Nagy Csilla táncművész, táncpedagógus, koreográfus és Litkey Farkas világbajnok vitorlázó, a balatoni Kékszalag-versenyek 13-szoros bajnoka, a Jaguar autómárka hazai nagykövete vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsorban szó lesz az ösztönösség szerepéről, jelentőségéről mind a modern táncszínház, mind az élsport vonatkozásában. Nagy Csilla szerint nincs könnyű helyzetben a kortárs tánc nyelvét érteni, érezni vágyó néző, ugyanis napjainkban „kezd háttérbe szorulni a test, mint kommunikációs eszköz”. Litkey ugyanakkor a social media kapcsolatteremtő funkcióját dicséri. 

 

 

A világbajnok vitorlázó, aki telente Olaszországban készül a nyári megmérettetésekre, a vitorlakészítés fortélyaiba is beavatja a nézőt, illetve mesél az America’s Cup viadalok világsikerét magyarázó döbbenetes technikai előretörésről, ami szerinte a Forma-1 előtt jár. A Jaguar magyarországi nagyköveteként, Litkey a brit márkához fűződő viszonyáról is beszél, dicsérve a tradíció és a modern technológia, a design értő kombinálását az 1922-ben, Sir Williams Lyons és William Walmsley által teremtett legenda esetében.

 

 

Nagy Csilla táncszínházi terveibe avat be; egyebek közt amőbává alakuló táncosokról, a tai-chi és a tangó szerepéről, azok ihlető erejéről értekezik. Világjárásáról, s egy meglepő felismeréséről, ami Dardzsilinghez köthető, szintén beszámol.

 

Dúzsi Márton napi nagyszerű boraiból válogat. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról pedig ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat!

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!