A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bemutatkozunk 14. rész

Minden sikeres férfi mögött egy nő áll

2008-02-10 | Reszler Csaba


Reszler Csabát évek óta ismerjük - gondolom a bemutatkozások rendszeres olvasói már észrevették -, hogy komoly átfedések vannak a történetekben. Két dolog miatt is szívesen vesszük, ha ott van a teszteken, az egyik a garantált rekeszizomtorna, a másik, hogy az átlagosnál sokkal figyelmesebben kóstol, elemez, arról ne is beszéljünk, hogy nevettető habitusát a borleírások „személyes elem” részében is meg szokta csillantani.


 

„Szia! Egy VBK-t kérek 2 bor, 3 kóla arányban!” - valahogy így kezdődött a borral való kapcsolatom a Sün nevű „szórakoztató centrumban”. A 90-es évek közepét írtuk és akkoriban számomra ismeretlenek voltak a minőségi borok. Mentségemre legyen mondva, az országban sokan voltunk így ebben az időben.

Pár év elteltével a változást az akkori barátnőm hozta (mellesleg Ő jelenleg hivatalosan is a vagyonom felének a tulajdonosa, na mindegy), aki bevezetett eme nedű önmagában való fogyasztására. Hozzá közelebb állt ez a világ, mivel nagyszüleinek volt pár hektár szőlője. A termése manapság lovas címkés, könnyed, reduktív fehérborok alapanyagául szolgál az Etyek-Budai vidéken.

Eleinte a nem teljesen száraz, picit „nyalós” fehérekkel ismerkedtem, aztán 2000-ben a Szigeten valaki megkínált egy favágós, neszmélyi Cserszegi Fűszeressel. Onnantól kezdve megváltozott a véleményem a száraz borokról.

Ezidőtájt jelentkeztem a Vendéglátóipari Főiskolára, ahol engem is megfertőzött egy nagybajuszú gasztrofilozófus tanár borkurzusa. Nevét csupán azért nem említem, mivel az előttem bemutatkozók közül ezt többen is megtették és nem szeretném ha rekeszizom görcsöt kapna.

Ő ismertetett meg ezzel az izgalmas világgal, majd Harangozó Tamással, aki a Francia Borok Házánál eltöltött közel 2 év alatt segített abban, hogy szemtől-szájba kerüljek azokkal a borokkal, champagne-okkal és párlatokkal, amikről addig csak tanultam.

Eközben a munkám révén sok embert megismertem, akik közül szerencsére ma jó néhányat barátomnak mondhatok. A kóstolóink, bortúráink alkalmával mindig eszembe jut, milyen szerencsés vagyok. Azt csinálhatom, ami a hobbim is, borokkal, emberekkel foglalkozom és eközben én is egyre többet tanulok.

Mostanság időm nagy részét „jó borok társaságában” töltöm és próbálok segíteni másoknak eligazodni ebben a sokszínű rengetegben. Ezenkívül eme remek magazin szerkesztőinek a jóvoltából a honlapra felkerülő borteszteken is aktívan részt veszek.

Általam írott cikkekkel valószínűleg egy ideig nem találkozhattok az oldalon, mivel időm másik részét jelenleg gyerekpelenkázási, fürdetési és egyéb hasznos tanácsok böngészésével töltöm.

A végére egy örök igazság jutott eszembe, amit a barátaimmal a rendszeresen megrendezett havi kóstolónkon be is tartunk. Savtúltengésben, refluxban és egyéb gyomorégéssel járó betegségekben szenvedők mindig vegyenek valami táplálékot magukhoz borismereti esteken, de a legfontosabb a gyomor pH értékének helyes beállítása egy pohár sörrel!!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!