A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bogyólé 2008.

Ismét új a címke

2008-10-24 | Tóth Adrienn


Ahogy az már négy éve rendszeresen megtörténik a kisharsányi Vylyan Pincészetnél, 2008-ban is címkepályázatot írtak ki, hogy Bogyólé elnevezésű boruk most is új fényben tündököljön. A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói adhatták le pályamunkáikat, amelyek keretében a portugieser és zweigelt házasításból készített újbor első és hátulsó címkéjét tervezték meg.


 

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően helyi, fiatal művésznövendékek vehetnek részt azon a megmérettetésen, amely évről-évre a Vylyan újbor címkéjének megtervezéséért zajlik. Az egyelőre iskolapadban ülő hallgatók minden leleményességüket és fantáziájukat beleadják a munkába, hiszen a győztes, korábbi megjelenési lehetőségeit túllépve, hamarosan 17 000 boros palackon láthatja viszont alkotását.

A PTE Művészeti Karának oktatói és a Vylyan zsűrije együtt választják ki a nyertest, hiszen egy ilyen ítéletnél a művészeti szempontok mellett jelentőssége van a boros szakmai tapasztalatoknak is.

Az eredményhirdetésre 2008. október 2-án Pécsett, az eMKá Galériában került sor. Ezen a napon Ipacs Szabó István, a pincészet főborásza és Losonczy István, a Vizuális Művészeti Intézet festőművész tanára nyitotta meg a pályázók terveiből összeállított kiállítást, majd ezt követően hozták nyilvánosságra a három legjobban szereplő pályázó nevét.Így derült ki, hogy a 2008-as Bogyólé címkéjének tervezője Klárik Balázs lett, a második helyen a tavaly is dobogón álló Hesztera Dóra végzett, míg a képzeletbeli bronzérmet Orbán Gergely érdemelte ki. A győztest munkájának széles körű megjelenítése mellett 50 000 forint alkotói díjjal és két karton Bogyólével jutalmazták.

Klárik Balázsról egyébként érdemes tudni, hogy a PTE Művészeti Karának harmadéves hallgatója vizuális nevelőtanár szakon. A vizuális kultúra szinte minden területe érdekli, de kiemelten a számítógépes grafikát kezeli. Ezen túllépve hang- és videoinstallációkat is készít. Az egyetemen demonstrátorként diákoknak és tanároknak nyújt technikai segítséget.

Érdekességképpen Balázs elmondta, hogy címketervét az utolsó pillanatban adta le, ennek pedig nem hanyagsága, hanem az volt az oka, hogy a többieknek annyit segített a címketervezéssel kapcsolatos ügyes-bajos dolgaikban, hogy saját munkájának kidolgozására sokáig nem tudott időt szakítani.

Ezúton gratulálunk a győztesnek és kívánjuk neki, hogy óhajának megfelelően még sok izgalmas új kihívással és feladattal hozza össze a sors!

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!