A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borfalu Nyíregyházán

A rendezvénysorozat első állomása

2008-05-14 | Tóth Adrienn


Borfalu Nyíregyházán

Május 16-18-án Nyíregyházán nyit a Borfalu 2008-as rendezvénysorozata. Az öt éve megrendezésre kerülő bor és gasztronómiai fesztivál az utóbbi években jó pár vidéki helyszínnel is gazdagodott a megszokott fővárosi, központi program mellett. Évről-évre bukkannak elő új színterek, de olyanok is vannak, ahol az év bizonyos szakában már szinte megszokottnak tekintik a faházacskákat borászostul, zenészestül, mindenestül.


A szervezők rutinosnak mondható látogatói a szabolcsi megyeszékhelynek is – amely egyébként Magyarország hetedik legnagyobb városa -, hiszen immár harmadik alkalommal színesítik borokkal, pálinkákkal és ínyencfalatokkal az alföldi város életét.

A nemrégiben megszépített főtér ezúttal sem csak a palackok nyitásának hangjától lesz hangos, a három nap alatt többek között blues, jazz és rock and roll szól majd. A hét fellépő együttesből kiemelendő a három napos eszem-iszomot zeneileg megnyitó Kónya Miklós vezette cigányzenekar vagy az őket követő Szekszárdi Junior Stars Big Band.

A szekszárdi, egri, villányi, tokaji és balatoni borászok remekei mellett pálinkát és különböző bioételeket ízlelhetnek meg azok, akik ellátogatnak a hétvégén főtérre. És hogy pontosan kikhez lehet szerencséjük a lelkes borbarátoknak?

Panyolai Elixír
Szent Gaál Pincészet – Szekszárd
Tringa Borpince – Szekszárd
Németh Család - Szekszárd
Rai Vini – Ostoros
Kiss Pincészet – Eger
Zódor László – Siklós
Kovács-Gressly Pince - Villány
Tokaj-Hétszőlő – Tokaj
Júlia Pincészet – Rátka
Béres Szőlőbirtok – Erdőbénye
Kiss István Pincészete – Tolcsva
Gelléri Borászat - Felsőörs
Ikon Pincészet – Balatonlelle
Palota Borház - Tállya

További információkat találhatsz Programajánló Rovatunkban.

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!