A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Boriskola költözött a Gasztrosétányra

Több ezren az Etyeki Pikniken

2016-04-11 | Vinoport


Boriskola költözött a Gasztrosétányra

Az elmúlt években tapasztalható rendkívüli látogatói érdeklődést és látogatottsági adatokat látva döntöttek úgy a szervezők, hogy a mindig április elején megtartott tavaszi Pikniket is kétnaposra szervezik.


„Legyen tavasz a szívekben is!” – ezúttal ezzel a felütéssel invitálták a látogatókat az etyeki Gasztrosétányra, ahol a kézműves termelők, pincészetek nemes italokkal, ízes gasztronómiával és nagyszerű programokkal és a Gasztrosétányra érkező vendégborászok gondoskodtak. A főzőversenyen részt vettek világsikerű sportolóink is: Verrasztó Evelyn, Verrasztó Dávid, Joó Sára és Mutina Ágnes!

 

Most első alkalommal rendezték meg a Piknik Borkollégiumot is. Itt bárki kóstoló gyorstalpalóra nevezhetett be, hazánk és a Borkollégium szakemberei segítségével. Az oktatók az etyeki pincék elnevezésű ingyenes tréningen 4 alapvető borstílussal és az egyensúlycentrikus kóstolás alapjaival ismertették meg az érdeklődőket.

 

Máshol a húsgombócos paraszt csorbától, a cipóban tálalt pityókalevesen keresztül a császármorzsáig és a házi rétesig számtalan ételkülönlegességet lehetett megkóstolni.  A Korda Filmpark kollégái filmes sminket készítettek a jelentkezőknek. A Fonó Présháznál Berecz István és a Góbé zenekar, a Poros zenekar és a Buda Folklór Kamaratársulat jóvoltából „a Kárpát-medence szívet vidámító kedvenc muzsikáit és gondot űző legszebb táncait” élvezhették a nézők.  

 

A Gasztrosétány következő programjai: 

Nyári Etyeki Piknik -  2016. június 4-5.

Őszi Etyeki Piknik - 2016. szeptember 3-4.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!