A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Boros könyv, amelyet nőknek írtak

Borról neked

2014-10-07 | Tóth Adrienn


Boros könyv, amelyet nőknek írtak

Az ősz elején kerül a polcokra Herczeg Ágnes és Pánczél Andrea közös könyve a Libri gondozásában. A Borról neked címet viselő kötetről már a címlapra pillantva sejteni lehet, hogy a hölgy olvasókat helyezi a középpontba, a kötetben érintett információk azonban valószínűleg mindkét nem számára fontosak lehetnek. A könyvről, írásról Herczeg Ágnest kérdeztük.


Miben különbözik ez a kötet más, itthon megjelenő boros tematikájú könyvektől?

 

Elsősorban abban, hogy ez a könyv nem egy szakkönyv, és nem is egy tankönyv, hanem egy olyan hasznos kézikönyv, amely szórakoztató és érthető módon próbál kedvet csinálni a borozáshoz és mindahhoz, ami a borhoz kapcsolódik, miközben hasznos tippeket, ötleteket ad az olvasóknak. Amiben még különbözik, az az, hogy leginkább nőknek szántuk, de mostanra azt tapasztaljuk, hogy a férfiak is boldogan forgatják a könyvet.

 

Miért Pánczél Andreát választottad társadul ebben a munkában?

 

Régóta vagyunk barátok, a bor hozott össze minket, közös ötlet volt ez a könyv is, amelyben mindkettőnk borral kapcsolatos tapasztalatait át tudtuk adni az olvasóknak.

 

Milyen tematika szerint áll össze a tartalom?

 

Valójában a mindennapok kérdéseit tettük fel a könyvben, mert azt gondoltuk, hogy ezek sokak számára lehetnek érdekesek. Hol, hogyan érdemes bort vásárolni, hogyan kell tárolni a bort, milyen szempontok szerint lehet párosítani az ételeket és a borokat.

 

Szó van a könyvben természetesen borvidékekről és borfajtákról is, de arról is, hogy hogyan készülj fel egy borpiknikre, és hogy valóban fogyaszt-e a bor. Tehát a kezdő vagy leendő borkedvelők számára is hasznos lehet a könyv, és azoknak is, akik már régóta szívesen boroznak, mert nekik is szolgálunk meglepetésekkel. Ez a könyv nem hemzseg szakszavaktól és furcsa boros kifejezésektől, számunkra a bor élvezete a fontos, és ezt igyekeztünk átadni a könyvben. 

 

 

Melyik fejezetet ajánlanád mindenképpen egy kezdő borfogyasztónak?

 

Ez pont egy olyan könyv, amelyből nem lehet egy fejezetet kiemelni, de nem is kell egyszerre az egészet elolvasni. Épp az a jó benne, hogy elfér a táskádban, bárhova magaddal viheted, és az adott helyzetben előkaphatod, és elolvashatod azt a részt, amire épp szükséged van. Egy borospincében vagy borboltban éppolyan hasznosan forgathatod, mint otthon a konyhádban, vagy épp egy külföldi utazásod során.

 

Boros könyv, amelyet nőknek írtak

 

Melyik a kedvenc fejezeted?

 

Szeretem az egész könyvet. Ha egy fejezetet kellene kiemelni, akkor a borkóstolásról szóló részt szeretem a legjobban, mert ez tölti ki egyébként is a legtöbb időmet. A borkóstolást egyébként is egy szórakoztató rejtvényfejtésnek gondolom, ami logikus és izgalmas is egyben.

 

Hogy osztottátok fel a munkát?

 

Amint kialakítottuk a fejezeteket, és kitaláltuk, hogy milyen témakörökkel szeretnénk foglalkozni, azonnal elosztottuk egymás között. Mielőtt átküldtük volna a kiadónak, átolvastuk egymás irományát, de őszintén szólva nem sokat javítgattuk egymást, mert nagyon hasonló módon gondolkozunk a borokról.

 

Ha valaki most kezdi az ismerkedést a borok világával, mit ajánlanál neki, milyen bort nyisson a könyv olvasása mellé?

 

Nagyon nehéz egy bort ide írni, mivel attól is függ, hogy mikor és hol olvassa. Azonban egy jó rozé nyerő választás lehet.Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!