A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borseprő párlattal ünnepelt az Agárdi Pálinkafőzde

15 év, több mint 300 díj

2017-09-26 | Badics Kata


Borseprő párlattal ünnepelt az Agárdi Pálinkafőzde

Vértes Tibor és Szabó László már középiskolás koruk óta barátok. Egy érettségi találkozót követő közös ausztriai tanulmányút és az osztrák sógorok párlatkészítési tapasztalatai nyomán, a magyar pálinka újjászületésének egyik úttörőjeként 2001-ben alapították az Agárdi Pálinkafőzdét.


Az első pálinkák hivatalos bemutatása 2002. szeptember 21-re datálható, így 2017. szeptember 21-én este a Belvárosi Piacon különleges parti várta a 15 éves születésnapját ünneplő Agárdi Pálinkaház vendégeit.

 

"Mulatni jöttem, nem dicsérni" - kezdte ügyes felütéssel méltató beszédét Heimann Zoltán borász. Viszont elvitathatatlan, hogy az Agárdi Pálinka, köszönhetően a hazai és nemzetközi piacokon bizonyított kiemelkedő minőségének és széleskörű kedveltségének, már 15 éve igazi hungarikumnak számít.

A legjelentősebb hazai és nemzetközi megmérettetéseken több mint 300 díjat nyert el.

A Destillata nemzetközi  párlatversenyen 2009 után 2015-ben újra megkapták az Év Pálinkafőzdéje címet és ezzel együtt Vértes Tibor az Év Pálinkamestere  kitüntetést.  A nemzetközi versenyről számos alkalommal térhettek már haza nemzetgyőztesként.

 

 

A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata leng be. Itt, a Sreiner tanyán készülnek immár 15 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák, illetve neves borászok friss szőlőinek és egészséges törkölyeinek felhasználásával az ízletes különlegességek. A gondosan előkészített cefrét erősítőfeltétes lepárlással, modern technológiával és alkotó szenvedéllyel párosítják. Maximális minőségre való törekvésük mennyiségi határokat szab, így pálinkáik limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra.

 

A születésnapi parti legnagyobb attrakciója a céggel egyidős, tölgyfahordóban érlelt 15/365 Borseprőpárlat bemutatása volt, amelyet a  meghívott vendégek és a tulajdonosok az Agárdi Pálinkaház köszöntésére első alkalommal, közösen ízlelhettek meg.

 

Borseprő párlattal ünnepelt az Agárdi Pálinkafőzde


„A seprő a bor zamatának egyik legfontosabb formálója. Az Agárdi Pálinkafőzde történetének az elején esett meg, hogy a Tokaj Oremus birtokon tett látogatásunk során kiváló furmintokat kóstoltunk. A különválasztott seprőt azonnal elhoztuk, lepároltuk, betettük egy korábban tokaji aszú érlelésére használt tölgyfa hordóba. Évek teltek el, az ígéretes seprőpárlat az aszúhordóban pihent, míg egyszer megkóstoltuk, és ami a poharunkban volt, az minden várakozásunkat felülmúlta! Tudtuk, hogy egy különleges ital született. Zamatgazdagság és a kifinomult részletek sora jellemzi ezt a párlatot. A mindössze 365 különleges palack méltó kifejezése annak, amiért az Agárdi Pálinkafőzdében immár 15 éve, 2002-es alapításunk óta dolgozunk.” 

 

Borseprő párlattal ünnepelt az Agárdi Pálinkafőzde

 

Az Agárdi Pálinkafőzde közössége elkötelezett a magyar pálinka presztízsének megóvása, a fogyasztói kultúra fejlesztése iránt, ezért az Agárdi Termálfürdő szomszédságában lévő tanyáján szívesen fogadja  pálinkakedvelő vendégeit, akik a látogatás során végig követhetik a zamatos gyümölcsök útját a palackig, a finom pálinkák és helyi ételek párosításával pedig különleges gasztronómiai élményben részesülhetnek.

 

Az Agárdi Pálinkafőzde történetének mérföldkövei:


 

Fotók: A szerző saját fotói, Agárdi PálinkafőzdeMinitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!