A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal érkezik a 13. Borkonferencia

2025-02-11 | Magyar Bormarketing Ügynökség


Generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal érkezik a 13. Borkonferencia

A Zöld gondolatok zöldszüret helyett alcímmel futó esemény generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal, jó hazai és nemzetközi gyakorlatokkal, az egészségtudomány témakörét körüljáró interaktív kerekasztal-beszélgetéssel érkezik február 28-án!


A 13. Borkonferencia a szakma krémjével a jelen borvilágát és annak a jövőjét is formálni kívánja. Az eseményt GULYÁS GERGELY miniszterelnökséget vezetőminiszter nyitja meg, és NAGY ISTVÁN agrárminiszter fővédnöksége és RÓKUSFALVY PÁL nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos szakmai védnöksége mellett zajlik. A nyitóelőadás a Nemzeti Bormarketing Stratégia megvalósításának legfrissebb eredményeiről és a 2025-ös tervekről szól majd. Köszöntőt mond FRITTMANN JÁNOS, HNT elnök is.   

 

A részletes szakmai programot, a résztvevők listáját szemlélve ismét nagyhatású boros fórumra számíthatunk, ott lesz például WILLI KLINGER, az osztrák bormarketing legendája, aki az "Organikus és fenntartható tanúsítványok Ausztriában és jelentőségük a bormarketingben" címmel tart nagyszabású előadást. Izgatottan várjuk Domäne Wachau birtokigazgatóját, ROMAN HORVATH MW-t is, akinek a "Fenntartható koncepció a kiváló minőségű, kézműves borok előállításához egy széttöredezett terroir-ban" című előadásából megtudhatjuk, hogy mi a titka a tőlünk alig 270 km-re fekvő, különleges termőföldi adottságokból építkező birtoknak. LITKAI GERGELY, a Dumaszínház művészeti vezetője, a fenntarthatóság szószólója is kifejti álláspontját a témában; izgatottan várjuk a az igazi különlegességnek számító előadást. 

 

A konferencia mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlati kurzusokra, Masterclassokra, amelynek célkeresztjébe ezúttal Magyarország egyik lehetséges kitörési pontját, a vulkanikus borokat állították a szervezők. Ebbe a különleges világba PISKOR FANNI, szőlész-borász mérnök, WSET3 okleveles borszakértő kalauzolja el a résztvevőket.


A fiatal generációk megértése, az ő fogyasztási szokásaik alapos ismerete elengedhetetlen egy fenntartható jövő megtervezéséhez. Hogy ezt közelebbről és pontosabban megértsük, abban rendkívüli segítségünkre lesz Dr. Tőröcsik Mária, a Pécsi Tudományegyetem marketingprofesszorának a „Z-generáció fogyasztási szokásai” című előadása, valamint Herczeg Zoltán (a Dining Guide tulajdonosa) borfogyasztási trendelemzése és Szakács Gergő, a DiVino szakmai vezetőjének a „Mit isZik a jövő” című prezentációja.

 

Generációs kérdésekkel, vulkanikus és bioborokkal érkezik a 13. Borkonferencia

 

Ha fiatalok, akkor social media. A hatékony elérésekhez hasznos tanácsokkal szolgál majd Melania Battiston MS, zöld kitűzős Master Sommelier, aki a borászati tevékenysége mellett egy 25 ezer fős Instagram követőbázissal is rendelkezik. Híd a fiatal fogyasztókhoz – a közösségi média tudatos használata című előadásában arról mesél, miképpen lehet edukálni a borkultúráról a közösségi médián keresztül.

 

A méltán várt és mindig konstruktív vitákat hozó kerekasztal-beszélgetést az esemény háziasszonya Domián Esmese (DipWSET, a Magyar Tudományos Akadémia elnöki tanácsadója) vezeti majd, aki a manapság valóban fősodornak számító borkultúra és egészségtudomány témakörében olyan szakavatott szakemberekkel ütközteti a véleményeket, mint Dr. Csernus Imre, (pszichiáter, borászat és kávézó tulajdonos), Kovács Tibor (író, borszakíró, történész) és Dr. Toldy-Schedel Emil (kardiológus, a Budapesti Szent Ferenc Kórház igazgatója).

 
Az elmúlt években bevezetett hagyomány szerint ezen az eseményen hirdetik ki a Kárpát-medence 50 legjobb magyar borászának névsorát is, azaz itt ismerhetjük meg a Borászok Borásza 2025-ös jelöltjeit.

 

A www.aborkonferencia.hu oldalon is nyomon követhető a program alakulása, továbbá minden egyéb részlet és jelentkezési feltétel is megtalálható.

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!