A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Bőven lesz miről beszélni Jásdiéknál

Olaszrizling Szerintünk

2017-01-09 | Vinoport


Bőven lesz miről beszélni Jásdiéknál

A borvidék nagyon nehéz helyzetére hívja fel a figyelmet a 7. Olaszrizling Szerintünk sajtóközleménye.


Hetedik alkalommal kerül megrendezésre az Olaszrizling Szerintünk esemény a Jásdi Borterasz és a Szent Donát Birtok közös szervezésében. A január 28-i borkóstolón több mint 30 kiállító pincészet borásza kínálja birtokaik legszebb Olaszrizlingjeit.

 

2017-ben a szokások szerint egy zártkörű kóstolóval veszi kezdetét a kóstolás, január 27-én, pénteken az eseményre meghívott borászok egy borkóstolóval egybekötött vacsorán vitatják meg a szőlőfajtával kapcsolatosan felmerülő aktuális kérdéseket, bemutatják egymásnak boraikat. A kóstolt tételek a kiállító pincészetek 2015-ös évjáratú olaszrizlingjei.

 

"Az olaszrizling erkölcsi és piaci sikerei nem rejthetik el, hogy kiemelkedő termőhelyein kipusztulóban vannak a zömmel harminc-negyven évvel ezelőtt telepített ültetvények. A termelők katasztrofális veszteségeket szenvedtek el az elmúlt évjárat időjárási csapásai miatt és közös, államilag is támogatott stratégia híján, eltűnhet a szőlő a Balaton-part legszebb területeiről" – fogalmazott Jásdi István, az esemény létrehívója. 

 


Másnap a kiállító pincészetek Jásdi István meghívására érkeznek. A Balafonfüred-Csopaki borvidék borászatai mellett lesz egyéb balatoni, egri, somlói valamint felvidéki vendége is a rendezvénynek. Rajtuk kívül a Balatoni Kör, a Csopaki Kódex és a Rizling Generáció is elhozza legígéretesebb olaszrizlingjeit, illetve olaszrizling alapú cuveé-it.


A sétálókóstoló 13-18 óráig tart. A két helyszín: Jásdi Borterasz és Szent Donát Birtok befogadóképességének mértékében fogadják a szervezők a regisztrációkat, így biztosítván, hogy a rendezvény megőrizze családias jellegét.


"Január 28-án biztosan nagyszerű borokat fogunk kóstolni és arról beszélgetünk, mi a mi dolgunk abban, hogy ne csak megőrizzük örökségünket, de tovább is léphessünk elődeinknél. Jobb szőlő-változatokkal, a saját magunkkal szembeni még nagyobb igényességgel és közös arculat- és piacépítő kezdeményezésekkel" – Jásdi István e szavakkal promótálja az Olaszrizling Szerintünk eseményt.


További infók itt.

 

Jásdi István kapcsolódó véleménycikkei:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!