A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Carmen, Kylo Ren, madártollak, és egy rejtélyes Klikk

Fix TV

2018-01-08 | Vinoport


Carmen, Kylo Ren, madártollak, és egy rejtélyes Klikk

2018. január 9-én, 20:40-kor újra Törzsasztal a FIX TV-ben! Szabó Zoltán Attila kávéházi asztalánál, az Alexandra Pódiumon ezúttal Várhelyi Éva operaénekes és Zöld Csaba színművész, Orszáczky-díjas dalszerző vendégeskedik.


 

Fotó: Amdala/Juhász Melinda 

 

A sokszínű, igényes műsorban Várhelyi Éva, a Magyar Állami Operaház művésze – akivel az évek során olyan szerepekben találkozhatott a közönség, mint Xerxes, Dorabella, Cherubino vagy Carmen – mesél első főszerepéről, amelyet Münchennek köszönhetett. Igaz, nem adták olcsón a sikert; Pietro Torri művében madártollak között kellett énekelnie. Ugyanakkor egy más közeghez kellett alkalmazkodnia, amelyből máig profitál. A precizitás fontosságára is Németországban ébredt rá…

 

 

A művésznő őszintén mesél legendás operaénekes édesapjáról is, akinek árnyékából nem volt könnyű kibújnia, ám nyugat-európai fellépéseinek sora, sikerei meggyőzték arról, hogy a helyes úton jár, ezért a családi örökséget nem tekinti tehertételnek; büszkeséggel és felelősségérzettel tölti el.

 

Zöld Csaba, aki a Madách Színházban Jean Valjean szerepét is eljátszhatta, a József Attila Színházban pedig – ahol a Szabó Zoltán Attila nevéhez fűződő Legendák nyomában irodalmi szalonesteknek is állandó résztvevője – Don Quijote-ként és Luciferként lép színre, mesél a megvalósult szerepálmokról, s Várhelyivel együtt áttekintik, miben különbözik egy színész és egy operaénekes megközelítése, ha musicalben kap feladatot.

 

 

Természetesen Zöldnek a Star Wars-jelenségről is van véleménye. Annál is inkább, mivel ő kölcsönözte Az ébredő erőben és a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik mozitablókban, a „Darth Vader-utód”, Kylo Ren hangját. A műsorban hallható a Talány Akusztik zenekar legújabb dala is, melynek zenéjét Zöld Csaba szerezte, a dalszöveget Szabó Zoltán Attila jegyzi. A mű címe: Klikk. (A vers olvasható a Napkút kiadó gondozásában nemrég megjelent Gerhswin szerelmei – Szép napot! kötetben is, amelynek főtámogatója a világhírű Infiniti volt.)

 

A műsorban Dúzsi Tamás ezúttal is borcsodákkal lepi meg a vendégeket. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról most sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt:Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!