A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egri bikavért házasító automata

Hétvégén nyit a Fúzió

2014-06-05 | Tóth Adrienn


Egri bikavért házasító automata

Már néhány éve gondolkozunk azon, hogy a Gál Tibor Pincészet által helyben végzett kóstoltatást és vendéglátást hogyan lehetne megújítani. Szerencsés egybeesésnek számít, hogy pont ekkor vált eladóvá Eger belvárosában egy 18. században felépített téglaboltíves istálló és pincerendszer, amely korábban gumiszalonként működött.

Úgy gondoltuk, a megfelelő átalakítások lebonyolítása után ez a tér alkalmas lenne arra, hogy áthozzuk ide a pincészet borkóstolóit és az ehhez kapcsolódó étkezéseket. Igazából menet közben döbbentünk csak rá, milyen nagy és sokszínű ez a helyszín, és ennek megfelelően bővítettük további funkciókkal elképzeléseinket az eredeti tervekhez képest.  Például saját konyhát építettünk, és létrehoztuk az Egri Bikavér Múzeumot.

Milyen koncepció szerint működik majd a konyha?

Ahogy a Gál Tibor Pincészet egész munkásságára jellemző az előremutató gondolkodás, e konyha esetében sem egyszerűen arra törekedtünk, hogy létrehozzunk egy újabb egri éttermet. A borászati múltunknak megfelelően úgy akartuk megvalósítani a működését, hogy a borokra építve főzzünk; a cél természetesen az, hogy a borbárok analógiájára pincebárnak nevezett egységünk vendégeit ételekkel is kiszolgáljuk.

Egri bikavért házasító automata

A borok elsődlegessége okán döntöttünk úgy, hogy egy sommelier-t bízunk meg az étterem vezetésével. Szeredi Tamás korábban más egri pincészeteknél és éttermekben is dolgozott. Kreatívan és magas színvonalon főz, bár ő magát nem séfnek, inkább főzőembernek nevezi. Az ételek fűszerezése visszafogott, hiszen az a cél, hogy elsősorban a boraink fűszerezzék meg a melléjük feltálalt fogásokat. A különböző menük részeit képezi többek között a velős pirítós, a citrusokban pácolt tiszai hal vagy a kakaspörkölt.

Ennek az általunk csak sommelier-konyhának nevezett egységnek a célja, hogy azoknak kínáljon borkorcsolyákat vagy komplett menüket, akik a borainkat szeretnék megkóstolni. Elsősorban csoportok fogadására vagyunk berendezkedve, de a délután négy órás nyitást követően szívesen látunk egyéni vendégeket is, akár előzetes bejelentkezés nélkül.

 

 

 

Hogyan kell elképzelnünk a Bikavér Múzeumot?

Nem egy hagyományos, poros palackokat üvegvitrinben bemutató megközelítésre kell gondolni, hanem egy interaktív, érintőképernyős készülékekkel felszerelt, a vizualitásra nagy hangsúlyt fektető múzeumi rendszerre. Ilyen keretek között lehet nálunk megismerni az egri termőterületeket, a jellemző szőlőfajtákat, a főbb bortípusokat, az egyes évjáratokat, termelőket.

Egri bikavért házasító automata

Tehát nem csak a Gál Tibor Pincészetről szól a múzeum?

Nem, az egész borvidékről. Fontosnak tartom azt is, hogy már az induláskor úgy alakítottunk ki mindent, hogy folyamatosan fejleszthető legyen új információkkal, tudnivalókkal.

Melyik a kedvenc egységed a múzeumban?

Van egy egri bikavért házasító automatánk. Bárki odamehet hozzá, és csapolhat a poharába egy olyan házasítást, amely az általa megadott arányokban tartalmazza a négy szőlőfajtából, kékfrankosból, syrah-ból, cabernet sauvignonból és pinot noirból készített alapborokat. A próbálkozásait pontozhatja és értékelheti, majd az általa legjobbnak tartott variációt a gép le tudja tölteni, dugózni, címkézni.

Egri bikavért házasító automata

Ezen a hétvégén lesz a hivatalos megnyitó. Milyen programokkal készültök?

A Fúzió egy városi közegben található, utcára néz, fontos a belvárosban való elhelyezkedése. Úgy is mondhatjuk, ez egy utcapince, ezért autentikusnak éreztük, ha a megnyitó hétvégére street fooddal és utcazenével készülünk. Az esemény persze elképzelhetetlen a Gál Tibor-borok nélkül, itt debütál például a 2013-as Csak Neked elnevezésű pinot noir rozé, amelyről úgy gondolom, hogy nagyon jól illik egy kora nyári hétvégére.

A megnyitóval kapcsolatos további információkért kattints Programajánló rovatunkra!



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!