A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egri Borszalon

Retróba öltöztetve

2012-12-20 | Tóth Adrienn


A legfrissebb hírek szerint a már lezárult elővételes vásárlás alatt hatszáz jegy fogyott el, így várhatóan idén is nagy dobás lesz az év legnagyobb egri beltéri borkóstolója, az Egri Borszalon, amelynek a Hotel Eger ad otthont. A rendezvényről az egyik fő szervezőt, Gál Tibort kérdeztük.


 

Az Egri Borszalont tizenkét éve rendeztük meg először. Apa találta ki, hogy kell egy olyan borkóstoló év végén Egerben, amely boros programot kínál a szilveszterre a városba érkező turistáknak. A koncepció bevált, így azóta is mindig december 29-én, két nappal szilveszter előtt tartjuk meg az eseményt. Örülünk annak, hogy a borszalon mára annyira kinőtte magát, hogy a helyiek és a messzebbről érkezők is kifejezetten várják.

Hol zajlik majd, és mit lehet kóstolni?

A Hotel Eger adja a helyszínt, beltéri rendezvény lesz, nem kell kint fagyoskodni. Közel harminc egri borász hozza el jövő szombatra pincészete három legjobb borát, így bőven lesz majd miből kóstolni.

Az utóbbi években különleges tematikával is felruházzátok a kóstolót. Mi lesz az idei téma?

Négy éve kaptam meg a rendezés jogát. Akkor arra gondoltam, érdemes egy speciális keretet adni az eseménynek, amely még különlegesebbé teszi. Az első két évben a ’20-as évek, a szesztilalom és Al Capone korát, hangulatát és ruháit idéztük meg. Tavaly az egri csillag debütálása kapcsán fehérbe öltözött a borszalon, 2012-ben pedig a ’70-’80-as évek, tehát a retródizájn kerül a középpontba. Ez azt jelenti, hogy a borászkiállítók és a vendégek is beöltöznek trapéznadrágba, rakott szoknyába, hosszú fehér zokniba.

Egri Borszalon

Annak érdekében, hogy ne csak a külsőségekben jelenjen meg a régebbi korok hangulata, minden borász vállalta, hogy három bora közül az egyik egy régebbi évjáratból származik majd, így a vendégek olyan borokat is kóstolhatnak, amelyek már nincsenek forgalomban.

Mivel készül a Gál Tibor Pincészet?

A 2005-ös Pajados Cuvée-t lehet majd kóstolni nálunk, amely syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon, kékfrankos és pinot noir szőlőfajtákból áll. Ezen kívül a 2008-as Pinot Noir és a 2009-es Bartók fehér cuvée érkezik a helyszínre.

Azok, akik lemaradtak az előzetes jegyvásárlásról, a helyszínen vehetnek még jegyet?

Igen, 6000 forintba kerül a belépő, amely tartalmazza a pohár és a borok kóstolásának árát. Minden egri borokat kedvelőt szeretettel várunk délután öttől egészen éjfélig.

A képeket köszönjük a fotoszanto.com-nak.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!