A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egy királyleányka igazi ruhában

Csetvei Krisztával beszélgettünk

2012-11-01 | Tóth Adrienn


A "Cégér - Jó bornak tervezz címkét" pályázatának még zajlik a közönségszavazása a facebookon, azonban a hivatalos verseny győztesét már kihirdették. Bogányi Gergő grafikus érdemelte ki az egymillió forintos díjazással járó első helyet, aki Csetvei Kriszta 2012-es Királyleánykájának tervezett címkét. Mai interjúnkban Krisztával beszélgetünk arról, hogy az elődöntőből továbbjutó grafikussal hogyan zajlott a közös munka, szombaton pedig a tervező, Gergő kerül sorra.


Hogyan keveredtél ebbe a versenybe?

A CEWI-nél dolgozó Toronyi Zsuzsa mesélt a pályázatról, és kérdezte, hogy érdekelne-e. Rögtön igent mondtam, fontos volt számomra a lehetőség, hogy valami újat alkothatunk.

Miként zajlott a borász-grafikus párosítás?

A grafikusokat és a meghívott borászokat sorsolással párosították. Minden borász neve egy-egy dugóra volt írva, és Bogányi Gergő engem húzott. Akkor még nem is ismert sem engem, sem a boraimat.

Milyen elképzeléseid voltak, hogy zajlik majd a közös munka?

Tudtam, hogy a grafikus párom hívni fog, és minél inkább meg kell hogy ismerjük egymást, és persze a borokat. Az első találkozást mindenképp Móron képzeltem el a pincében! Így is történt. Gergő hívott, bemutatkozott, pár napra rá már a pincémnél beszélgettünk. Napokig gondolkoztam, hogy melyik boromhoz tervezzen majd címkét. Végül a királyleánykát választottam.

A 2011-es királyleánykám a Zsuzsi bora nevet viseli – ez volt testvérem születésnapi meglepetése (ő is van a címkén); arra gondoltam, hogy ezt csak egyszer lehet elsütni, így a 2012-eshez valami új, valami más kell.

Másként vagy hasonlóan zajlott a munka, mint a korábbi grafikusoddal?

Azonnal egy hullámhosszon voltunk! Nagyon jól együtt tudtunk dolgozni, akár csak ezt megelőzően Takács Milánnal. Milánnal a jövőben is folytatjuk a közös munkát, de Gergőnek is szánok feladatokat, rábíztam a honlapom tervezését, amibe már bele is vágtunk.

Egy királyleányka igazi ruhában

Hogy zajlott a gyakorlatban az együttműködés, milyen tapasztalatokkal tudtad segíteni a grafikust?

Gergőnek megmutattam a pincét, tartályból és hordóból kóstoltunk új, 2012-es tételeket, többek között a királyleánykát is. Gergő korábban a vörösborokat kedvelte inkább, de azt hiszem, a jövőben a fehérborokat is szívesen kortyolja majd. Elhívtam egy budapesti borvacsorámra is, hogy jobban megismerje a boraim stílusát, és így kicsit engem is.

Szerinted milyen lett a végső címke?

Vagány! Gergő a borvacsora előtt félve vette elő a laptopját, hogy megmutatná az első tervet, ami más, mint amiről eddig beszéltünk. Azt mutatta meg, amivel végül nyert, nyertünk! Nagyon tetszett! Ezt kellett csak tovább finomítani, illetve a megvalósításnak utánajárni.

Annyira tetszettek a látványtervek, hogy azt mondtam Gergőnek, mindegy, hogy mi lesz a pályázat végeredménye, engem megnyert, és a 2012-es királyleánykának ez lesz az új ruhája! Készülünk egy limitált szériával (az textil és papír anyagkapcsolásával, varrással lesz megoldva), de a borok nagy részén nyomdai munkával készített címke lesz majd látható. A pályamunkát is így adtuk be. Bízom abban, hogy a 2012-es királyleányka ezzel az új címkével még több borkedvelőt csábít majd kóstolásra.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!