A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Egyetlen magyar borász a top 180 között

Fókusz az üzleten

2015-12-14 | Vinoport


Egyetlen magyar borász a top 180 között

Hétvégén három napra Bilbaoba költöztek a világ legnagyobb borforgalmazói, kereskedői, a piac krémje, és 180 kiváló borász. A harmadik Wine Vision rendezvényre magyarként egyedül ifjabb Kamocsay Ákos kapott meghívót.


A Wine Vision a borszakma rangos, világszínvonalú, de még viszonylag fiatal rendezvénye, ahol a borászok, ügyvezetők és kereskedők elsősorban az üzletről beszélnek. Az előadásokon, szakmai beszélgetéseken és vitákon nemcsak az egyéni üzletek sorsa kerül szóba, hanem a teljes ágazatot, piacot meghatározó trendek is. A borvilág krémje itt beszélget a márkaépítés best practice-jeiről, külpiacokról és a változásokról. Érdemes végignézni az előadók sorát - izgalmas lehet nekik tölteni a nyilvános kóstolókon.

 

Az első két Wine Vision konferenciát Londonban tartották, ezentúl azonban a különböző országok borrégiói kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, idén Baszkföld. Bilbao idén azokat a borászokat is vendégül látja, akik jól szerepeltek boraikkal az International Wine Challenge (IWC) londoni borversenyén. 

 

Egyetlen magyar borász a top 180 között

Ákos ezt a képet küldte nekünk a helyszínről - hamarosan beszámolóval is jelentkezik

 

Összesen 180 borász, Magyarországról Kamocsay Ákos, a Tornai Pincészet borásza kapott meghívót. Ákosnak mindhárom bora érmes lett az idei IWC-n, a Prémium Juhfark 2013 bora pedig megszerezte a Trophy díjat. (Hogy a résztvevő többi magyar pincészet borai hogyan szerepeltek az IWC-n, azt ITT lehet böngészni.)

 

A William Reed Business Media által szervezett szakmai szimpózium jelentősége, hogy nem csupán a top borászok, de jelentős gasztronómusok találkozója is. A gasztronómiai hátterét az eseménynek három helyi Michelin-csillagos étterem baszk alapanyagokból készült ételei jelentették.

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!