Elkezdőtött a 2019-es szüret
Posztokból válogattunk
2019-08-13 | VinoportAhogyan minden évben, idén is az illatos fehér szőlőfajtákkal indult be hivatalosan a szüret. Az első csabagyöngye és Irsai Olivér fürtök lassan feldolgozásra kerülnek, addig is szuper fotókat és videókat osztanak meg velünk a borászok.
Varga Pincészet - Badacsony
Tegnap a Balatonnál már hajnalban megindult a csabagyöngye szedése. Ahogy Facebook oldalukon írják, a hűvösebb májusi időjárás miatt 3 héttel később kezdtek idén, mint ahogy a korábbi években megszokhattuk. A várható szüretelt mennyiség 300 ezer kg lesz, amit 38 hektárról gyűjtenek be, összesen 50 szőlőtermelőtől.
Hujber Pincészet - Balatonboglár
A Balaton déli partján sem vártak tovább, a szűrt must alapjául szolgáló szőlőket el is kezdték szüretelni, így a hétvégén a Boglári Szüreti Fesztiválon már a 2019-es italokat kóstolhatják a vendégek.
Garamvári Szőlőbirtok - Balatonlelle
Tegnap Lellén is beindult az Irsai szüret!
Taschner Bor- és Pezsgőház (Sopron)
Nemcsak a Balaton partján, hanem Sopronban is nekikezdtek a muskotályos illatú, könnyed és szelíd Irsai Olivér szüretének.
Szende Pince - Villány
Az ország legdélebbi borvidékén is Irsai Olivérrel indult a 2019-es szüreti szezon.
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
"10 éven belül mi leszünk az új mediterráneum”
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!