A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Élő blues, önvezető autók, szép borok és a jövő iskolája

Fix TV

2017-09-12 | Vinoport


Élő blues, önvezető autók, szép borok és a jövő iskolája

Szeptember 14-én (ismétlés: szeptember 21-én) Pribojszki Mátyás zenész, szájharmonikás és Gablini Gábor üzletember, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének elnöke vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál az Alexandra Pódiumon, a FIX TV-ben.


 

A sokszínű, igényes műsor zenés improvizációval indul Pribojszki jóvoltából. Szabó Zoltán Attila Vekerdy Tamást idézi, aki szerint „azok a munkák, amikre ma felkészítik a gyerekeket, már jelenleg sem léteznek, és pláne nem lesznek a jövőben. Egyre gyorsabbak a változások, és többször kell újratanulni mindent az életben, ezért az iskola rugalmasságra, vállalkozó kedvre, kreativitásra kell felkészítsen.

 

Gablini Gábor úgy is, mint munkahelyeket teremtő üzletember, úgy is, mint a GÉMOSZ elnöke reagál a témára.

 

Pribojszki Mátyás a blues zene élő legendáinak magas életkorára, s a korukat meghazudtoló újítókedvre, progresszivitásra hívja fel a figyelmet. A Pribojszki Mátyás Band alapítója, akinek 2016-os lemezén (My stories) az említett legendák közül Charlie Musselwhite is szerepel, a műsor közben szinte mindent lereagál – zenében.

Amikor a Dúzsi Tamás által kínált nagyszerű borokat kóstolgatja, akkor is szájharmonikát ragad, eljátszva a „rozé-bluest”.

 

 

Gabliniról kiderül, hogy rajong a zenéért, a költészetért, így nem véletlen, hogy fővédnöki minőségben támogatta a Hangzó Nyugat Plusz 2. kiadvány megjelenését, valamint – a világhírű autómárka, az Inifiniti hazai importőreként – segítette a Hangzó Nyugat Plusz 4 – Pest-budai mozaikok CD kiadását is. (Utóbbi korong a Törzsasztal műsorából is ismerős Talány Akusztik formáció több népszerű felvételét tartalmazza, amelyeket a napokban a József Attila Színház évadnyitó utcabálján is „díjazott” a közönség.)

 

 

Gablini az autóipar kihívásairól, jövőjéről nyíltan beszél; az önvezető gépkocsikról előretöréséről kisebb vita alakul ki a becses televíziós bútordarabot körbeülők között.

 

Pribojszki hangszerbemutatót is tart. Kedvenc hangszeréről, a szájharmonikáról különleges, egyedi információkat tudhatunk meg.  

 

A Törzsasztalnál most is kitűnő Dúzsi-borokat kortyolgat a társaság. A stúdió díszes bútorzatáról, az impozáns könyvespolcról pedig ezúttal sem hiányzik a legnépszerűbb kortárs irodalmi orgánum, a Nyugat Plusz folyóirat.

 

Az előző adás megtekinthető itt:

 

 

 

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!