A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Év Bortermelője-jelöltek

Marad a szekszárdi fölény

2012-11-09 | Tóth Adrienn


Újra eljött az év vége, amikor a Magyar Bor Akadémia kiválasztja, hogy az adott évben kit tart leginkább méltónak az Év Bortermelője cím elnyerésére. November 7-én este hozták nyilvánosságra az öt jelölt nevét, amelyből négy az eddigi hagyományoknak megfelelően megegyezik az elmúlt év döntőseivel, mínusz természetesen a győztes. Az idei ötös két szekszárdi, egy tokaji és egy kunsági borászat foglal magába, az új jelölt pedig Badacsonyból érkezik.


Az öt döntős: Áts Károly (Tokaj, Royal Tokaji), Borbély Tamás (Badacsony, Borbély Családi Pincészet), Dúzsi Tamás (Szekszárd, Dúzsi Tamás Pincéje), Gálné Dignisz Éva (Kunság, Gál Szőlőbirtok és Pincészet) és Heimann Zoltán (Szekszárd, Heimann Családi Birtok).

A Magyar Bor Akadémia nyilatkozatában így kommentálta az sort: „Az eredményt nagyjából lehetett sejteni, hiszen az öt jelölt közül négyen tavaly is versenyben voltak már, ám az ötödik borász nagy meglepetést okozott. A tavalyi nyertes, Vida Péter helyett egy ifjú badacsonyi borász jutott a döntőbe. Úgy tűnik egyre népszerűbb a fehérbor, és egyre kedveltebb a Balaton-felvidék, valamint a fiatal borászok is egyre inkább előtérbe kerülnek a hazai borpiacon. Lássuk, hogy kik azok a borászok, akik nagy izgalommal várják majd december 7-ét, amikor megtudhatjuk a választás végleges eredményét.”

Az öt jelölt november 30-án, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban mutatja be borait a Borest a Bor Akadémián kóstoló keretében, amelyre jegyek a szervezet honlapján keresztül vásárolhatóak. A végleges eredményt december 7-én jelentik majd be, a győztes kilétéről a Magyar Bor Akadémia tagjai döntenek szavazással.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!