A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ha a hallgató is be van palackozva

A Késői Szüret Bormagazin és a Katona Borház közös bora

2008-03-11 | Vizi Csenge


Ha a hallgató is be van palackozva

„Üdvözüljük a Késői Szüret hallgatóit! Örömmel jelentjük be, hogy megszületett első borunk, az INSOMNIA nr.1! Amennyiben szeretnétek e borból kortyolni, küldjetek adásunkba borfutár-üzenetet és megnyerhetitek az újdonságot!” – kezdődhetne akár így is a Késői Szüret következő adása, amelyben beszámolnak a Katona Borházzal közösen palackba zárt új borról.


 

2008. januárjának végén mutatkozott be a Katona Borház és a radiocafé 98.6 FM Késői Szüret Bormagazin közös bora, mely Megyeri Sára és Nagy Sebestyén műsorvezetőkhöz híven egy lendületes, izgalmas, kihívásokkal teli italnak ígérkezik.

Az ötlet már sokkal régebben megszületett, csupán a kivitelezés váratott magára. Ugyanis 2006-ban, egy őszi napon Mád szőlőtőkéi között sétálva arra gondolt két fiatal, hogy talán… És a „talán”-ból végül megszületett az INSOMNIA nr.1, mely a Katona Borház kései szüretelésű hárslevelű és furmint Cuvée-jének hordóválogatása. Hosszas mérlegelés, kimerítő kóstolások sora után dőlt el, hogy melyik hordó lesz a szerencsés, amely a legmegfelelőbb a palackozásra.

Senki se rohanjon most rögtön a közeli vinotékába, biztosan állítható, hogy ott nem fogja megtalálni e nemes bort. Kereskedelmi forgalomban ugyanis nem lehet kapni, csakis a műsorvezetőktől szerezhető be! Hogy milyen úton? Az bizony a hallgatók fantáziájára van bízva.

A debütálás estéjén egy másik, 2007-es évjáratú bort is megismerhettünk a Katona Borház jóvoltából, egy Cabernet Rosét kóstolhattak meg a média képviselői a műsor hallgatóival közösen. Miért különleges és mi köze a rádiós magazinhoz ennek a Rosénak? A palack tartalmának létrejöttében mind a műsorvezetők, mind a lelkes hallgatók segédkeztek. A szüret eredményére pedig biztosan sokan kíváncsiak, így arról élő adásban még lesz szó a Késő Szüret Bormagazinban!

Aki pedig csak megkóstolni szeretné eredeti környezetében, barátaival a Katona Cuvée 2006-ot és a Cabernet Rosé 2007-et a többi Katona borral együtt, azokat szeretettel várják a Katona Borház Budafoki Borbankjába!

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!