A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Idén először bárki lehet sommelier bajnok

Versenykiírás

2016-01-21 | Vinoport


Idén először bárki lehet sommelier bajnok

A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát; a korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nyílt versenyt tartanak.


A Magyar Sommelier Szövetség idén is megrendezi a szakmabeliek országos bajnokságát, amelyre február 21-én, vasárnap a Hotel Corinthia konferenciaközpontban, a Kávébár Bazár keretében kerül sor. A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmát művelik, vagy annak művelése munkakörük része. A szervezõk célja továbbá a meglévõ szakmai kapcsolatok erősítése, és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

 

A korábbi évek gyakorlatától eltérően ezúttal nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

 

 

A verseny első körében a részvevőknek előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, két-két párlat és bor kóstolás utáni megnevezése, illetve részletes leírása) kell megoldani, majd egy vörösbort kell dekantálni és egy választott idegen nyelven bemutatni, továbbá megfelelő ételt ajánlani hozzá. A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt.

 

A részvétel iránt érdeklődők a nevezéssel kapcsolatban a Magyar Sommelier Szövetség főtitkárától, Schneider Miklóstól kaphatnak bővebb információkat (telefon: +36 30 992 92 22).Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!