Jó lesz az idei termés
A Hilltopnál már túl vannak a szüret kétharmadán
2007-10-01 | Tóth AdriennSok borász mondja, hogy nem lesz könnyű az idei szüret, bár ez korán sem azt jelenti, hogy nem lesznek jók a borok. Legfeljebb annyit, hogy jobban látszik majd, ki a jó szőlész és borász.
A többi borvidékhez hasonlóan a Hilltop dunamenti területein is korábban kezdődött a virágzás, majd a nyári aszály és forróság is közrejátszott abban, hogy különleges évként maradjon meg az idei Kamocsay Ákos, főborász emlékezetében. Az eddigi végeredménnyel azonban elégedett, így túl a szüret 2/3-án:
„Már most is tudjuk, hogy az év jó termést hoz, az eddig megszokott minőség is biztosított. A magyar fajták szüretének nagy része már megtörtént, s lesznek köztük kiemelkedő minőségűek is, mint például az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka fajta.”
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek
"10 éven belül mi leszünk az új mediterráneum”
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!