A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Jó lesz az idei termés

A Hilltopnál már túl vannak a szüret kétharmadán

2007-10-01 | Tóth Adrienn


Jó lesz az idei termés

Sok borász mondja, hogy nem lesz könnyű az idei szüret, bár ez korán sem azt jelenti, hogy nem lesznek jók a borok. Legfeljebb annyit, hogy jobban látszik majd, ki a jó szőlész és borász.


A többi borvidékhez hasonlóan a Hilltop dunamenti területein is korábban kezdődött a virágzás, majd a nyári aszály és forróság is közrejátszott abban, hogy különleges évként maradjon meg az idei Kamocsay Ákos, főborász emlékezetében. Az eddigi végeredménnyel azonban elégedett, így túl a szüret 2/3-án:
„Már most is tudjuk, hogy az év jó termést hoz, az eddig megszokott minőség is biztosított. A magyar fajták szüretének nagy része már megtörtént, s lesznek köztük kiemelkedő minőségűek is, mint például az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka fajta.”

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!