Jó lesz az idei termés
A Hilltopnál már túl vannak a szüret kétharmadán
2007-10-01 | Tóth Adrienn
Sok borász mondja, hogy nem lesz könnyű az idei szüret, bár ez korán sem azt jelenti, hogy nem lesznek jók a borok. Legfeljebb annyit, hogy jobban látszik majd, ki a jó szőlész és borász.
A többi borvidékhez hasonlóan a Hilltop dunamenti területein is korábban kezdődött a virágzás, majd a nyári aszály és forróság is közrejátszott abban, hogy különleges évként maradjon meg az idei Kamocsay Ákos, főborász emlékezetében. Az eddigi végeredménnyel azonban elégedett, így túl a szüret 2/3-án:
„Már most is tudjuk, hogy az év jó termést hoz, az eddig megszokott minőség is biztosított. A magyar fajták szüretének nagy része már megtörtént, s lesznek köztük kiemelkedő minőségűek is, mint például az Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, Királyleányka fajta.”
Winelovers borok az olvasás mellé
Hasonló cikkek

Tízből két nyár aszályos lehet a jövőben - Hogyan adaptálódhatnak ehhez a borászatok?

Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!