A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Jónás könyve, Modern ivónóta és Az ébredő erő

Bor és kultúra a FIX TV-n

2016-03-16 | Vinoport


Jónás könyve, Modern ivónóta és Az ébredő erő

Március 24-én, csütörtök este Csuja Imre, az Örkény Színház színművésze és Zöld Csaba a József Attila Színház tagja, Orszáczky-díjas zeneszerző vendégeskedik Szabó Zoltán Attila törzsasztalánál a Fix TV-ben.


Az ünnepi műsor több meglepetést tartogat. Elhangzik Babits Jónás könyvének harmadik része úgy, hogy a mű mit se veszít mélységeiből, komolyságából, ám az újszerű feldolgozás mégis játékosnak hat – a Dúzsi Tamás és Csuja Imre párosnak köszönhetően.

 

Különleges élményt ígér Zöld Csaba előadásában Schwalm Zoltán Modern ivónótája, ami a jelenkor kávéházi világát, bisztrós-bluesos hangulatát elénk idézve tiszteleg a múltbéli füstös törzsasztaloknál, Bacchus istenségnek áldozó bohém művészek, főképp Karinthy előtt...

 

A Páger-díjas Csuja Imre Páger Antalt méltatja, Pogány Judittal közös költészet napi kalandozásaikról mesél, és arról, miért jelent neki különösen sokat, hogy Al Pacino-t szinkronizálhatja. Zöld Csaba, a József Attila Színház művésze Heltaira emlékezik, s mivel maga is gyakori vendég a szinkronszobában, hát mesél a műhelytitkokról, s a kultuszfilmek, leginkább a Star Wars VII. – Az ébredő erő utóhatásáról. Hiszen Zöld Kylo Ren (Adam Driver) magyar hangja.

 

A műsor fővédnöke, Dúzsi Tamás a beszélgetés kedvéért ünnepi borait bontja föl.

 

A legutóbbi adás megtekinthető a Fix TV oldalán>>

 

Kedvcsináló a következő adáshoz:

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!