Két hasznos boros képzés vendéglátásban és turizmusban dolgozóknak
2022-03-03 | (X)A korábbi évek ingyenes borismereti képzéseinek sikere nyomán a bor.hu képzési portálján 2022-ben két képzésre is jelentkezhetnek azok, akik szeretnék elmélyíteni az ismereteiket a magyar borról, a hazai borvidékek kínálatáról.
A hazai gasztronómia fejlődésével mára elengedhetetlenné vált, hogy a vendéglátásban dolgozók széleskörű tudással rendelkezzenek a borokról, képesek legyenek bort ajánlani, ismerjék az alapvető bor-étel párosításokat, az egyes borvidékek főbb stílusait. Ha fejlődni szeretnél, ott a helyed az ingyenes boros képzéseken!
Érdemes jelentkezned, ha
- a hazai turizmusban és vendéglátásban dolgozol, és szeretnéd bővíteni a borral kapcsolatos tudásodat
- ha a hazai vendéglátóhelyek, turisztikai szolgáltatók munkatársaként naprakész információk birtokában szeretnél döntéseket meghozni, bort ajánlani, felszolgálni, a hazai borvidékeket, borászatokat bemutatni a vendégeknek.
A 2x2 órás képzés a Winelovers Grandon kerül megrendezésre, és témái a következők: Jellegzetes hazai szőlőfajták és borstílusok a vendéglátásban és Izgalmas szőlőfajták és új borvidéki stílusok Magyarországon. Mindkét képzés elméleti és gyakorlati részből áll: az előadásokat vezetett kóstolók kísérik. A képzésben résztvevők az előadások végén belépőt kapnak a Winelovers Grandra, mely tartalmazza több, mint 700 hazai bor megkóstolásának lehetőségét, a magyar pop-up előadásokon való részvételt és 1 darab kóstolópoharat.
Jellegzetes hazai szőlőfajták és borstílusok a vendéglátásban témái:
- Bor-étel párosítások kezdőknek és haladóknak
- Tipikusság a borkészítésben: szőlőfajta, származás, stílus
- Tipikus borok, karakterminőség a hazai borpiacon
- Karakterminőség a vendéglátásban: bor-étel párosítások és ajánlások, pohárválasztás, felszolgálás
Borok:
- Etyeki pezsgő
- Egri Csillag
- Pannonhalmi rajnai rizling
- BalatonBor / HegyBor
- Szekszárdi bikavér
- Villányi Franc Prémium
- Tokaji szamorodni
Az előadást tartja: Szik Mátyás, háromszoros magyar bajnok sommelier, szaktanácsadó, a Borkollégium oktatója.
Program:
9:00 Érkezés és regisztráció
9:30 Jellegzetes hazai szőlőfajták és borstílusok a vendéglátásban I.
10:25 Szünet ásványvízzel és pogácsával
10:35 Jellegzetes hazai szőlőfajták és borstílusok a vendéglátásban II.
11:30 A kurzus vége. Kötetlen program, részvétel a Winelovers Grand rendezvényen
Izgalmas szőlőfajták és új borvidéki stílusok Magyarországon tematikája:
- Magyarország szőlőfajtái, tipikus és atipikus fajták, statisztikai adatok
- Borvidéki stílusgyakorlatok és definíciók
- Izgalmas szőlőfajta-borvidék párok
- Várható trendek itthon és a nagyvilágban
Borsor (konkrét tételek kiválasztás alatt):
- Cirfandli (Pécsi borvidék)
- Bálvány (Bükki borvidék)
- #Neszmély (Neszmélyi borvidék)
- Rajnai rizling maradékcukorral (Pannonhalmi borvidék)
- Kabar (Tokaji borvidék)
- Kékfrankos (Sümeg OEM)
- Malbec (Szekszárdi borvidék)
Előadó:
Bálint László, DipWSET, a Borkollégium oktatója
Program:
13:30 Érkezés és regisztráció
14:00 Izgalmas szőlőfajták és új borvidéki stílusok Magyarországon I.
14:55 Szünet ásványvízzel és pogácsával
15:05 Izgalmas szőlőfajták és új borvidéki stílusok Magyarországon II.
16:00 A kurzus vége. Kötetlen program, részvétel a Winelovers Grand rendezvényen
Időpont: 2022. március 19. (szombat) 9:30-11:30 valamint 13:30-16:00
A Winelovers Grand Borfesztivál
A Winelovers márkanév mára egyet jelent a hazai borászok és boraik, valamint a minőségi borfogyasztók iránti elkötelezettséggel. A kommunikációs felületek révén a márkacsoport hozzájárul a magyar borok népszerűsítéséhez, valamint támogatja a fogyasztókat abban, hogy a sokszínű kínálatban megtalálják azokat az igazodási pontokat, amelyek borválasztásukat segíthetik. Csúcseseményük a Winelovers Grand márka 2020-ban „Az Év Első Borfesztiválja” lett.
A Winelovers kiemelten fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon az igényes, minőségre, újdonságokra nyitott, önálló érték- és véleményalkotásra képes fogyasztók kineveléséhez, így az edukációt az idei évben is rendezvényük központi elemévé tették. Partnerük ebben Magyarország első boriskolája a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust.
Az email tárgyában jelöld meg 1. előadás esetén: Jellegzetes hazai szőlőfajták és borstílusok a vendéglátásban - Regisztráció
2. előadás esetén: Izgalmas szőlőfajták és új borvidéki stílusok Magyarországon – Regisztráció
Gyere: tanulj és kóstolj velünk!
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!