A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Kreativitás és alaposság

A Vylyan Szőlőbirtok honlapjának elemzése

2011-01-17 | Vizi Csenge


Az 1996 óta működő Vylyan Szőlőbirtok a Villányi borvidéken mondhatni kulturális szereppel bíró pincészet, ahol nem csak a borok üdíthetik fel a vendégek szívét, hanem a rendszeresen jelentkező programok is. Ezekről folyamatosan hírt is adnak honlapukon, már előre bevéshetjük az itt található fontosabb időpontokat naptárukba, ha pedig nem volt időnk az egyiken részt venni, akkor a rendre megjelenő beszámolókkal pótolhatjuk e hiányosságunkat. Az állandóan frissülő, szinte már ropogós honlapot vizsgáljuk most meg!


A Vylyan Szőlőbirtok honlapja, a www.vylyan.hu az alaposság mérföldkövének számít a boros honlapok körében, bár első ránézésre a nyitó oldal kissé fakónak tűnik, de aztán rájövünk, a világítás csak kattintás kérdése. Ráadásul akármit is nyit meg az olvasó, érdeklődésének tárgyát biztosan kielégítik az adott információk. A honlap menüpontjait böngészve, jól látható, hogy minden egyes rovat nagyon átgondoltak, kidolgozottak.

Például a Boraink menüpontban egy-egy aktuális palackra kattintva, nem csak annak mélyreható leírását olvashatjuk el, hanem az adott fajta régebbi évjárati is fel vannak sorolva, ráadásul a vizuális elemekkel sem szerénykednek a pincészetnél, ugyanis a korábbi évjáratok mellé mellékeltek az olvasók számára egy-egy címkét is, ezzel is segítve a borfogyasztók választását.

A Vylyan bemutatja nekünk, hogy attól, mert egy pincészet nagy és professzionális, még családias és emberléptékű. Ez látható abból is, ahogyan bemutatkozik a Vylyan csapata, hiszen a honlapon minden dolgozó illusztrálva van, egy rövidke bemutatkozással egybekötve, ráadásul még Rexről, a házőrző kutyáról is megemlékeznek a honlap szerkesztői néhány sor erejéig. Az honlapot még személyesebbé teszi az értékesítők neveinek listája, térképpel együtt megjelenítve.

A nemzetközi trendet nem csak az eddig felsoroltak alapján követi, hiszen választhatunk az angol, német és magyar nyelvű menüpontok közül, lépten-nyomon videókkal, fotókkal látnak el minket a szerkesztők, de kuriózumnak mégis a horvát nyelvű idegenvezetés számít. Ha nagyon kukacoskodni akarunk, akkor talán egyetlen pontos, az éttermek listáján változtatnánk egy kicsit, de ott is csak egy frissítést javasolnánk.

És ha már a frissítésnél járunk… A Vylyan hihetetlenül kreatív és folyamatosan új dolgokkal előjövő csapata révén nagy figyelmet fordít az események, programok megjelentetésére is. Aktuális híreket, beszámolókat olvashatunk a honlapon, rendezvényekre invitálják a böngészőket. Helyi kezdeményezések tárulnak fel előttünk, árad a honlapból és a pincészet tevékenységéből a lokálpatriotizmus!

Ami mindenképp szóra érdemes még, azok az egyértelmű pontok, mint a hírlevélre feliratkozás, a vendéglátás és borkóstoló lehetősége. Mindezekkel egyből szemben találjuk magunkat, ahogyan beírjuk a honlap címét a keresőbe. Ráadásul a borok megvásárlással kapcsolatosan is széles körű információval szolgál az érdeklődőknek a honlap.

A Vylyan Szőlőbirtok honlapjáról összességében elmondható, hogy egy letisztult, minden igényt és érdeklődést kielégítő, az újdonságokra szinte naponta odafigyelő website, amely a külföldi, igényes honlapokkal is ringbe szállhat, nem csak a magyarországi hasonló kialakítású, igényességű oldalakkal.

- Kézdy Dániel, Vizi Csenge -

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!