A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Magyar borbemutató Londonban

Master of Wine-ok jelenlétében

2009-03-17 | Cseke Gábor


Nagy érdeklődésre számot tartó magyar borkóstolót rendeztek március 2-án Londonban, a Magyar Kulturális Központban. A kóstolón a legkiválóbb magyar borászok prémium kategóriás száraz boraiból összeállított szelekciót kóstolhatták az érdeklődők. Az eseményre csak borkereskedelemben dolgozó szakembereket hívtak meg, így borszakírókat, kereskedőket és sommelier-ket.


 

Az esemény rangját jelzi, hogy a kóstolón Európa legelismertebb borszakértői is tiszteletüket tették, melyek közül többen a szakmában elérhető legmagasabb képesítéssel, Master of Wine-titulussal rendelkeznek. Jelen volt Jancis Robinson MW, szakíró, Angela Muir MW, Kelet-Európa-szakértő, Caroline Gilby MW, Kelet-Európa-szakértő, Liz Robertson MW, konzulens, Steven Spurrier, szakíró, a párizsi L'Academie du Vin alapítója, és - többek között - a magyar borászatról már több könyvet is megjelentető David Copp.

A kóstolóra 20 magyar csúcstermelő 51 bora jutott el, ahol Cseke Gábor, a rendezvény szervezője, magyar sommelier-bajnok, két termelővel karöltve előbb 15 tételt mutatott be, a többi bort pedig azután szabadon kóstolhatták az érdeklődők.

A szervező szerint a kóstoló tanulsága, hogy szakmai körökben óriási elismertséggel rendelkeznek a csúcsminőségű magyar száraz (legfőképp fehér-) borok, azonban egy jól bejáratott állami bormarketing-gyakorlat és a magyar bor pozitív imázsának hiányában az angol piac sajnos nem kíváncsi a magyar borokra. A szakértők azt is elmondták, hogy a magyar csúcs-vörösborokat irreálisan drágának tartják.

Az eseményt támogatta az ITD Hungary - Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség - nagy-britanniai képviselete, a londoni Magyar Kulturális Központ és a Malux - Hungarian Food & Wine.

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!