A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Magyar pincészet a World’s Best Vineyardon

2021-09-22 | (X)


Magyar pincészet a World’s Best Vineyardon

A World’s Best Vineyardon a világ legjobb szőlőültetvényeinek listáját állítják össze évről évre; a 100-as listára ezúttal egy magyar borászat is felkerült.


 

Harmadik alkalommal választották ki a világ legjobb borászatait a World’s Best Vineyardson. idén volt az első alkalom, hogy egy magyar borászatnak is sikerült felkerülnie a nagy presztízzsel rendelkező listára 100-as listára:


A tokaji Szepsy Pincészet a 62. lett.


A William Reed angol médiavállalat által 2019-ben alapított díj a borturizmust kívánja népszerűsíteni a világon, évről-évre új pincészetekre szeretnék irányítani a figyelmet.


22 régió 36-36 szakembere (sommelier-ek, borszakírók, tudósítók) dologzik azon, hogy az általa legjobbnak tartott 7 borászatot megnevezze. Minden évben kerülnek be új országok, ezúttal például Magyarország mellett Libanon és Oroszország is szerepel a listán.

 

Korábban 50 borászatot listáztak, idén ez 100-as listává bővült.

 

A listán szereplő borászatok rendkívül sokszínűek, a kiválasztáskor nemcsak az ott készülő bor minősége számít, hanem borturisztikai szempontokat is figyelembe vesznek.

 

A pincészetek közül több valódi modern építészeti csoda, de vannak az UNESCO által védett ősi pincék, Michelin-csillagos éttermek és kis, családi tulajdonban lévő pincészetek is, ahol a tulajdonosok vezetik a túrákat.

 

A Szepsy pincészet jelenleg 52 hektár megművelt szőlőterülettel rendelkezik a Tokaji borvidéken 6 település 22 dűlőjében, Mád központtal, ahol zömében furmintból, valamint hárslevelűből, és kis részben muskotályból készítik kiváló boraikat. 

 

Magyar pincészet a World’s Best Vineyardon

 

A lista megalkotói szerint bármerre is járunk a világban, borkedvelőként a listán szereplő borászatokat mindenképp érdemes felkeresnünk, hiszen kiváló borokat és emlékezetes élményeket kínálnak.

 

 


 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!