A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Magyar Turizmus Minőségi Díj 2008.

Kilenc új szállodával bővült a lista

2009-02-06 | Tóth Adrienn


A Magyar Turizmus Minőségi Díjat azért hozták létre, hogy egy szigorú és az EU által is elismert minőségbiztosítási program segítségével a hazai éttermek és szállodák bizonyíthassák szolgáltatásaik kiemelkedő színvonalát. A legfőbb cél, hogy a vendégek elégedetten, pozitív élményekkel térjenek vissza otthonukba, és a hazai szolgáltatók növeljék versenyképességüket a nemzetközi mezőnyben.


Tavaly februárban beszámoltunk a 2005-ös próbaévet követő eseményekről, és a pályázat legfontosabb lépéseiről. Ezen cikkünket IDE kattintva olvashatja. Jelen írásunkban a díjjal kapcsolatos újdonságokat emeljük ki, valamint megismerjük a kilenc új szállodát is.

A tavalyi évhez képest idén a Szállodai Ellenőrző és Önértékelő Lista 124 új kérdéssel bővült, tekintve a gyógy- és wellness-, valamint a konferenciaszállodák egyre nagyobb térhódítására. Emellett a korábbi „igen-nem” kérdések helyett ezentúl egy 0-10 skálán kell megjelölniük a megfelelő válaszokat a kitöltőknek. Ez a módszer a szakemberek szerint lehetőséget biztosít a súlyponti kérdések kiemelésére.Az elmúlt négy évben a 85 pályázó közül 68-nak találták megfelelő színvonalúnak szolgáltatásait az elismerés kiérdemléséhez. Tavaly három szállodától vették vissza a díjat, mivel az utóellenőrzések során hiányosságokat tapasztaltak. Idén új étteremmel nem, de kilenc új szállodával gazdagodott a lista.

Mercure Budapest City – Budapest

Az Accor-Pannonia lánchoz tartozó hotel a Budapest belvárosában található, a Váci utcában. A 2006-ban felújított 227 szobás szálloda igazgatója Horváth Gábor.

MenDan Hotel - Zalakaros

A wellness szálloda a városi fürdő szomszédságában helyezkedik el. A vendégek kényelmét többféle medencével, kezelések széles kínálatával, szauna-parkkal szolgálják.

Ibis Győr – Győr

Szintén az Accor-Pannonia lánchoz tartozik Győr első Ibis szállodája. A 2007. augusztusa óta működő belvárosi szállodát Magyar Csaba igazgatja.

Hotel Astoria – Budapest

A Danubius Hotel Groups tagja 1914 óta fogadja vendégeit, névadója a híres New York-i Waldorf Astoria volt. A 2006-ban felújított szállodában 138 szoba várja a vendégeket.

NH Hotel – Budapest

A Parlament és a Vígszínház közelében található négy csillagos hotel konferenciaszolgáltatásokkal is várja a városba érkező üzletembereket.

Ibis Aero – Budapest

A reptér és a városközpont között félúton található szálloda 139 szobája áll az oda érkezők rendelkezésére. A hotel igazgatója Jászberényi László.

Hunguest Hotel Répce Gold - Bükfürdő

A gyógyvizéről híres városban üzemelő wellness szálloda különösen nagy hangsúlyt fektet a családjukkal utazókra, így többek között óvodával és jól felszerelt játszótérrel várja a legkisebbeket.

Puchner Kastélyszálló – Bikal

Az 1993-ban megvásárolt épületegyüttest folyamatosan felújítják és bővítik üzemeltetői. A 2004-től négycsillagosként üzemelő szállodához francia stílusú fürdőház és konferencia központ is tartozik.

Park Inn Sárvár – Sárvár

Az új építésű, négycsillagos szálloda 223 szobája várja a városba érkezőket. A hotelt zárt folyosó köti össze a gyógy- és welnessfürdővel.

A korábbi évek nyerteseit is tartalmazó aktuális lista a Nemzeti Turisztikai Bizottság holnapján érhető el, amelyet IDE kattintva megnyithat.

A címet idő előtti visszavonás nélkül három évig viselheti a nyertes, ezen időtartam lejártával újra kell pályázni, így február 28-ig már nem csak az új jelentkezőket, de a régieket is újra várják a kiírók.

Ha értesülni szeretne a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezzen Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!