A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Majdnem minden pályázó nyert

Magyar Turizmus Minőségi Díj 2009

2010-02-01 | Vizi Csenge


2009-ben is kiosztották a hazai turisztikai szolgáltatások minőségének egységes és megbízható minőségére szolgáló jutalmat, a Magyar Turizmus Minőség Díjat. Erre a szállodák és éttermek is pályázhatnak, ha a Szakmai Önértékelési és Ellenőrző Listát kitöltötték, majd pedig két bizottsági tag titkos helyszíni vizsgálatot tart, amely értékelés után, ha megfelelt a minőségi elvárásnak az adott szolgáltató, elnyeri méltó jutalmát.


A 2010. év elején hivatalosan megjelent lista szerint 2009-ben a szállodák részéről tizennégy, míg az éttermek listáján mindösszesen egy pályázó nyújtotta be kérelmét. Mielőtt azonban megtörténne a pályázók szakmai önértékelése, amely a szállodák 750, míg az éttermeknél 300 kérdésből álló listája, a szolgáltatók minőségi megbízottjai egynapos tréningen vesznek részt, amelyen felvilágosítást kapnak a kérdőív kitöltésének lehetőségeiről. Ehhez további segítséget nyújt a versenyzőknek a Nemzeti Turisztikai Bizottság Projektirodája.

A pályázatot benyújtó intézményeknél az Értékelő Bizottság a kiértékelés után két bizottsági taggal titkos helyszíni vizsgálatot tartat, amiben jegyzőkönyvezik a minőségi feltételek meglétét. Ezután a bizottsági tagok javaslatot tesznek a leendő díjazottakra, azonban a végső döntést a Nemzeti Turisztikai Bizottság elnöke által fekért szakmai grémium hozza meg.

\"\"

A díj elnyerésével mind a szállodák, mind az éttermek biztosítékkal rendelkeznek a felől, hogy a besorolási előírásoknak megfelelnek, sőt, túl is szárnyalják azokat. Így ezt a turisták akár készpénznek is vehetik, ha utazásaik során szeretnének egy szállást lefoglalni, vagy épp egy étteremben elfogyasztani egy vacsorát.

A 2009. év végén díjat kapott szolgáltatók listája:


A szállodák:
Airport Hotel Budapest - Vecsés
Andrássy Kúria Hotel Wine& Spa - Tarcal
Best Western Hotel Aquarell - Cegléd
Boutique Hotel Zara - Budapest
Buda Castle Fashion Hotel - Budapest
Danubius Hotel Arena - Budapest
Dráva Hotel Thermal Resort -Harkány
Granada Konferencia, Wellness és Sport Hotel - Kecskemét
Hotel Caramell - Bükfürdő
Hotel Fagus - Sopron
Hotel Lycium Debrecen - Debrecen
Promenade City Hotel - Budapest
Ramada Resort Aquaworld Budapest - Budapest

Az étterem:

Wunderlich Bortrezor és Látványpince - Villány

Minden évben a bizottság dönthet arról, hogy egy-egy szolgáltatótól, amennyiben az nem felel meg a kiírt kritériumoknak az utóellenőrzések során, három évig bezárólag elvehető a díj. 2009-ben három szállodától és egy étteremtől kellett e jogot visszavonni.

Már 2010-re is kiírta a Nemzeti Turisztikai Bizottság a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, amelyre 2010. február 1-28. között lehet jelentkezni a pályázati díj befizetésével. Remélhetőleg ebben az évben tovább nő a jelenleg 68 szállodából és 13 étteremből álló minőségi díjjal rendelkező szolgáltatók listája, akiknek a Magyar Turizmus Zrt. által megjelenő kiadványokban is kiemelt helyet biztosítanak, nem is beszélve a televíziós ajánlóműsorokban történő megjelenésekről, programjaik ajánlatáról.

A Vinoport.hu ajánlja:

Airport Hotel Budapest – Vecsés

A négycsillagos repülőtéri szálloda Vecsés legszebb részén, a Ferihegyi Reptér termináljaitól, valamint az M0-ás autópálya vecsési leágazójától mindössze 2,5 km-re található. Kiváló helyszín az üzleti turizmus (tréningek, szemináriumok, konferenciák, tárgyalások) résztvevőinek hiszen konferencia termekkel, szeminárium termekkel, tárgyalókkal egészül ki a szobák sora. Üzleti partnerek számára biztosítják az ingyenes reptéri transzfert, szálláslehetőséget, éttermi ellátást, fittness és wellness szolgáltatásokat. Tovább

Andrássy Kúria Hotel Wine& Spa - Tarcal


A Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján található az Andrássy Kúria Hotel Wine & Spa az Andrássy Pincészet épületével egybeépülve Tarcal központjában, a főútvonal mellett található. Az épületegyüttes és a szőlőültetvény különleges lehetőséget biztosít a szakmai és szabadidős célú borturizmus minden fajtájára: pincelátogatás, borkóstoló, szüret, borászati üzem látogatása és ismeretszerzés a borkészítés folyamatáról egyaránt lehetséges. Saját borospince, borkóstolóterem és vinotéka biztosítja a borbarátok és szakemberek igényeinek kielégítését. Tovább

Wunderlich Bortrezor és Látványpince - Villány


Villány Nagyharsány felőli oldalán pillantja meg a látogató a Wunderlich Pincészet és a mellette lévő Wunderlich Bortrezor és Látványpince épületegyüttesét. Az étteremben nemzetközi konyha működik, ahol a legkiválóbb alapanyagokat felhasználva Teleky Zoltán és Böröcz Dániel készíti a fogásokat, hozzájuk pedig a pincészet nedűi ízlelhetők meg a különböző termekben, így a Kazamatában, a Panorámateraszon, vagy épp a Lovagteremben. Tovább

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!